Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’Observatori del Paisatge de Mallorca reforça les seves funcions amb una nova estructura

L’Observatori del Paisatge de Mallorca reforça les seves funcions amb una nova estructura

(13/02/2020)

El Ple de del Consell ha aprovat modificar el Reglament d’organització i funcions de l’Observatori. També, ha aprovat l’adhesió de Santa Eugènia a l’Agència de Defensa del Territori.

El Ple del Consell de Mallorca d’avui dematí ha aprovat modificar el Reglament d’organització i funcions de l’Observatori del Paisatge de Mallorca. Una modificació del reglament inicial que reforça l’estructura d’aquest òrgan, ja que crea més figures de decisió participació i gestió. 

El primer reglament de l’Observatori, aprovat al mes de febrer de 2019, preveia com a única i principal figura una comissió d’assessorament, integrada per experts, entitats i representants d’àmbits implicats en matèria de paisatge. Però el paper de l’Observatori, que es constituirà aviat, també és ser un òrgan impulsor de les accions en matèria de paisatge. Per això, s’han creat noves estructures dins el reglament que facilitaran la capacitat impulsora d’aquest òrgan i tengui més agilitat a l’hora de promoure polítiques de paisatge, assegurant la participació i transparència. 

D’aquesta manera, a més de l’Assemblea que serà el màxim òrgan consultiu i de participació, es creen el Consell Rector, un òrgan operatiu que impulsarà i ordenarà l’execució d’un Pla Anual i farà el seguiment de les polítiques del paisatge, i les Comissions Tècniques de Treball, que es conformaran a petició dels dos òrgans anteriors. Les integraran experts amb caràcter multidisciplinari i temporal i tendran la finalitat d’analitzar el desenvolupament de l’Estratègia del paisatge del Consell de Mallorca.

 

Adhesió de Santa Eugenia a l’Agència de Defensa del Territori

Durant la sessió d’avui, també s’ha aprovat el conveni del Consell de Mallorca amb l’Ajuntament de Santa Eugènia mitjançant el qual el consistori delega en l’Agència de Defensa del Territori les competències en disciplina urbanística. Es tracta d’una nova adhesió a l’ADT, que permet atribuir a l'Agència les competències d'inspecció, sanció i restabliment de la legalitat urbanística que corresponguin al municipi. 

Amb aquesta adhesió ja hi ha 28 municipis de Mallorca amb competència delegada a l'ADT, i aviat en seran 29, ja que Andratx serà el pròxim després que aprovi en sessió plenària municipal adherir-se a l’Agència.