Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS signa amb les entitats de discapacitats els concerts socials per valor de més de 23M d'euros

L'IMAS signa amb les entitats de discapacitats els concerts socials per valor de més de 23M d'euros

(15/03/2019)

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha signat avui amb els representats de les entitats que donen servei a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, els concerts socials per un valor de 23.889.976€.

Mitjançat la firma d'aquests acords, s'ha concertat el servei ocupacional que, d’acord amb la cartera insular de serveis socials de l’IMAS, és un servei garantit per a qualsevol persona amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament que tingui reconeguda oficialment una situació de a partir del 33% de discapacitat. Aquest servei pot prestar suports adaptats a les necessitats de cada persona al seu itinerari vital (des dels joves que finalitzen l’escolarització fins a les persones majors) per afavorir la seva inclusió sociolaboral amb activitats normalitzades i en entorns de la comunitat. Pot oferir activitats de formació, de suport a la inserció laboral, activitats d’aprenentatge per a la vida i activitats enfocades al benestar personal i social.

En aquest marc de concertació, s'han signat els acords amb deu entitats: Amadip Esment, Asanideso, Asnimo, Aproscom, Coordinadora, Intress, La Purísima, Mater, Patronat d'Inca i Prodis, en un acte que ha comptat amb la presència del vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan i el director insular de l'àrea de Persones amb Discapacitat, José Manuel Portalo.

El tipus de prestacions que es reben des del servei ocupacional venen determinades per la valoració de les necessitats de suport de cada persona, la seva edat, les motivacions i les necessitats personals. Tot això determina els objectius i actuacions que es planifiquen individualment als plans d’atenció personal.

A més, una de les finalitats d'aquest servei és, sempre que sigui possible, facilitar la capacitació i preparació per accedir al treball, així com mantenir-ne i millorar-ne l’ocupació mitjançant el servei d’ajustament personal i social o de treball amb suport, afavorint la inserció dins el mercat laboral ordinari sempre que sigui possible. Per això, el servei ocupacional s’ha d’adaptar a les circumstàncies de la persona i del mercat laboral, i ha de donar suport a les persones que no han aconseguit una adaptació laboral satisfactòria o que necessiten més suport per deteriorament o situació de vulnerabilitat.