Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS reobre els centres de dia per a gent gran i amplia l’horari de visites a les residències a l’inici de la fase 3

L’IMAS reobre els centres de dia per a gent gran i amplia l’horari de visites a les residències a l’inici de la fase 3

(07/06/2020)

En aquesta nova etapa es permeten també les sortides terapèutiques dels residents i es reprenen les formacions presencials d’acolliments i adopcions entre d’altres

L’entrada en la fase 3 de la desescalada a l’illa de Mallorca prevista per aquest dilluns suposa una passa més en el camí cap a la nova normalitat dels diferents serveis i recursos de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS).

Els centres de dia per a gent gran en situació de dependència i persones amb discapacitat que romanien tancats des de la declaració de l’estat d’alarma, podran reobrir les seves portes amb un 50% de l'aforament, sempre que compleixin amb els requisits que marca la normativa i posin en marxa totes les mesures higièniques i sanitàries. Aquests han de disposar d’un pla de contingència per fer front a possibles casos de coronavirus, tot i que no és un requisit per a la seva obertura. Des de la conselleria de Salut s’encarregaran de realitzar les proves als usuaris per a descartar possibles casos de coronavirus. 

Les instal·lacions de servei diürn integrades en els espais d’una residència pel moment continuaran tancades. Es seguirà prestant suport telemàtic o presencial almenys una vegada al dia prioritzant els casos amb més necessitat com ara, major grau de dependència i problemes de conciliació de la vida laboral dels seus cuidadors.

També en matèria de gent gran, les residències públiques que gestiona l’IMAS augmentaran l’horari de visites per als seus residents, que a partir d’ara en podran rebre dues per setmana de mitja hora de durada cada una d’elles, mantenint les mateixes mesures de distanciament social i protecció que s’han aplicat fins el moment. Com s’ha fet fins ara, les visites s’han de continuar sol·licitant mitjançant cita prèvia.

Així mateix, es començaran a autoritzar les sortides dels centres residencials. En principi es tractarà de sortides terapèutiques, sempre amb un acompanyant i prenent les mesures necessàries per assegurar que els majors que resideixen a centres quan surtin ho facin de forma segura i tenint en compte les mesures preventives.

Pel que fa a la direcció insular d’Infància i Família, l’entrada a la fase 3 afectarà també diversos programes i serveis d’aquesta àrea. Es reprendran els seguiments i les valoracions presencials de tots els casos de l’àrea.  També es reiniciaran les formacions presencials per a aquelles famílies que vulguin formar part del banc de famílies d’acollida o optin per l’adopció.

D’altra banda, pel que fa als menors en situació d’acolliment residencial, s’ampliaran les sortides amb les famílies i en els que casos que les tenguin autoritzades es podran reprendre les pernoctes, que fins ara no es podien dur a terme.

Amb l'entrada i aplicació de la fase 3,  la dirección insular d'inclusió reprendrà l'activitat dels programes de capacitació per a la inserció sociolaboral i de teràpia ocupacional que havien quedat interromputs des de l'inici de l'estat d'alarma.