Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS referma el seu compromís amb les entitats del tercer sector social per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional

L’IMAS referma el seu compromís amb les entitats del tercer sector social per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional

(29/04/2022)

La institució insular aposta per la creació de noves places per garantir l’accés universal als recursos més adequats i avançar cap a la plena inclusió.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) continua apostant per l'elaboració d’un pacte sectorial que garanteixi el màxim benestar de les persones amb diversitat funcional i els seus familiars a través d’un augment en la concertació de places per aquest col·lectiu. Així ho han transmès avui la consellera de Drets Socials del Consell de Mallorca i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, i el director insular de Persones amb Discapacitat i Innovació Social, Andrés López, durant les visites a les seus d’ASPAS i de Mater, entitats que a través dels concerts de l’IMAS arriben a atendre més de 860 persones.

«Volem posar en valor la tasca que desenvolupen les entitats, millorant les condicions de creixement futures i per fer-ho de manera eficient és molt important que hi hagi una planificació conjunta entre les entitats i les administracions per poder construir un pacte que doni una resposta real», ha dit Alonso. Precisament aquestes visites formen part de la ronda de contactes que la consellera i el director insular duen a terme amb tots els organismes de l’àmbit per tal de conèixer el funcionament dels diferents serveis concertats amb l’IMAS i recollir propostes de cara a l’esmentat pacte que l’IMAS signarà amb totes les entitats del tercer sector.

Andrés López ha recalcat que «crear una xarxa de serveis públics cada vegada més forts i treballar per augmentar cada vegada més l’accés de les persones amb diversitat funcional a un major nombre de serveis i places que els facilitin la seva plena inclusió és una prioritat per nosaltres». El director insular ha afegit a més, que «des de l’IMAS ja es treballa en una nova ampliació dels concerts».  

Concretament, a dia d’avui, Mater, a través del concert amb l’IMAS, atén un total de 568 persones distribuïdes per diferents serveis: Ocupacional (266 persones ateses), Centre de Dia (105), Residència (46), Habitatge Supervisat (73), Suport a l’Habitatge (18) i Fundació Tutelar (60 persones). Durant la visita, tant la consellera com el director insular han valorat molt positivament «l’esforç innovador i de canvi de model que està implantant en la seva estructura per millorar l’atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual«.

La directora general de Mater, Bàrbara Mestre, que ha agraït «enormement» la visita, ha assegurat que «Mater reafirma la seva ferma voluntat de col·laboració amb l'IMAS» amb la finalitat de «continuar millorant la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional i de les seves respectives famílies». En aquest sentit, Mestre ha manifestat la satisfacció de l'entitat per poder arribar a quasi 570 persones mitjançant la concertació de places amb l’IMAS. «Continuam treballant, de valent, perquè aquestes persones aconsegueixin el màxim desenvolupament personal i inclusió social, assolint un rol actiu dintre de la seva pròpia comunitat a través d'una participació efectiva», ha subratllat.

La presidenta de l’IMAS i el director insular de Personas con Discapacidad e Innovación Social, Andrés López, també s’han reunit avui amb els representants d’ASPAS, a qui han donat l’enhorabona per la seva trajectòria i han destacat el seu paper «com a referent a l'illa en l’atenció de persones amb discapacitat auditiva». Actualment el concert de l’IMAS amb ASPAS permet atendre 300 persones amb discapacitat auditiva, que poden accedir així a les diferents sessions amb logopedes, educadors o psicòlegs i millorar així les seves eines pel seu dia a dia. Aquest mes d’agost s’incrementaran en una vintena les places que té en conveni la institució insular amb l’entitat.