Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS presenta l’ampliació del Servei d’Atenció Integral a Domicili als col·legis professionals

L’IMAS presenta l’ampliació del Servei d’Atenció Integral a Domicili als col·legis professionals

(17/03/2021)

El director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics ha donat a conèixer als òrgans col·legiats de Psicologia i Treball Social els projectes i serveis que s’integren dins aquesta nova àrea

El director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Omar Lamin, juntament amb el vicepresident de l’IMAS Jaume Tortella, s’ha reunit avui amb els representants dels col·legis professionals de Psicologia i Treball Social per a presentar-los la nova direcció insular, que té com a principal objectiu continuar amb el desenvolupament de nous models centrats en l’atenció individualitzada a l’entorn comunitari, com ara el SAID, i els programes de prevenció i suport psicosocial.  

Lamin els ha donat a conèixer l’ampliació del Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID). Aquest programa, basat en el model d’atenció individualitzada, dóna servei a 132 persones majors en situació de dependència que necessiten ajuda per a les activitats bàsiques de la vida diària  i que expressen el seu desig de continuar al seu entorn i amb les seves famílies de 17 municipis de Mallorca. 

L’extensió del SAID s’iniciarà amb la incorporació de 20 municipis més aquest 2021 i està previst que en els propers dos anys passin a formar-hi part la totalitat dels municipis de l’Illa. 

Tant el director insular com el vicepresident de l’IMAS han convidat els col·legis professionals a implicar-se de forma activa en aquests projectes i s’han posat a la seva disposició per a qualsevol proposta o suggeriment.

A més, Omar Lamin ha informat els representants dels òrgans col·legiats que ja s’ha començat a treballar en l’ampliació dels programes de suport psicosocial als municipis de Mallorca amb la incorporació de més personal especialitzat a l’equip de Vellesa i Família (EVIF). Aquests reforçaran els cursos i tallers d’estimulació cognitiva que es duen a terme com per a poder donar resposta a les demandes de suport psicosocial dels ajuntaments.