Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L'IMAS posa en marxa una campanya per a la captació d'habitatges per als seus dos nous programes Primer la Llar i Llar amb Suport

L'IMAS posa en marxa una campanya per a la captació d'habitatges per als seus dos nous programes Primer la Llar i Llar amb Suport

(30/01/2019)

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials, (IMAS) ha posat en marxa un nou servei d'Accés a l'habitatge adreçat al col·lectiu de persones sense llar de Mallorca. Es tracta dels programes Primer la Llar i Llar amb Suport que funcionen seguint la metodologia housing first i housing led respectivament. Tant una com l'altra metodologia es basen en la inserció social de les persones ateses tenint com a punt de partida l'accés a un habitatge normalitzat.

Per aquest motiu, l'IMAS ha contractat una empresa, la conformada per la UTE de les entitats socials RAIS Fundacion i Provivienda, que serà l'encarregada de gestionar els dos programes abans esmentats, però per poder-ho fer l'IMAS necessita comptar amb un banc d'habitatges per tal de poder allotjar els usuaris del servei. Per tal de desenvolupar correctament el servei es necessiten un total de 50 habitatges, 40 d'ells d'una o dues habitacions, per al programa Primer la Llar i altres 10 de tres o més habitacions, per al programa Llar amb Suport.

En aquest sentit l'IMAS ha encetat una campanya de captació d'habitatges de lloguer adreçada a totes aquelles persones propietàries que vulguin llogar els seus habitatges i que estiguin disposades a participar d'aquesta nova experiència d'atenció a les persones sense llar, amb la seguretat de tenir garantits els cobraments i el manteniment de la llar.

Requisits

Per a poder participar en aquest projecte els habitatges han de complir una sèrie de requisits, que són:

- Tenir una o dues habitacions (fins a 40 habitatge per al programa Primer la Llar)

- Tenir tres o més habitacions (fins a 10 habitatges per al programa Llar amb Suport)

- Estar ubicats al nucli urbà, preferiblement a Palma o a algun dels municipis de més de 20.000 habittants. En cas que estiguin en alguna altra població és necessari que disposin de bona comunicació mitjançant transport públic.

Beneficis

A canvi de llogar una llar per al servei d'Accés a l'Habitatge, l'IMAS es compromet a què les persones propietàries obtinguin els següents beneficis:

- Cobrament del lloguer mensual garantit dins els primers set dies de cada mes, segons preus de mercat.

- Signatura del contracte de lloguer segons normativa legal, amb la possibilitat de poder allargar el temps de durada del contracte fins a 5 anys ja que el contracte que manté l'IMAS amb l'empresa contractada té aquesta duració.

- Seguiment constant per part de professionals qualificats tant del bon ús de l'habitatge com de les persones inquilines.

- Assegurança a tot risc per a cada habitatge

A la signatura del contracte es lliurarà un fotoreportatge o inventari de l'habitatge amb el seu estat actual; i l'empresa, que es fa càrrec de les despeses dels subministraments, es compromet a entregar-lo amb les mateixes condicions actuals.

 

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb: