Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS organitza una jornada centrada en l’acompanyament a famílies en el procés de criança

L’IMAS organitza una jornada centrada en l’acompanyament a famílies en el procés de criança

(18/05/2023)

Més d’un centenar de persones participen en aquest espai de debat, anàlisi i reflexió que s’emmarca dins els actes per commemorar la Setmana de la Família.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha organitzat avui una jornada dirigida a facilitar eines, millorar la convivència i acompanyar les famílies en el procés de criança des de la parentalitat positiva. La presidenta de l'IMAS, Sofia Alonso, acompanyada per la directora insular d'Infància i Família, Maria Ángeles Fernández, ha inaugurat aquest espai de debat, anàlisi i reflexió que s’emmarca dins les activitat previstes per la Setmana de la Família. 

El programa de Suport Integral a les Famílies (PAIF), desenvolupat per la conselleria d'Ocupació i Polítiques Socials del Govern de Cantàbria, ha centrat la jornada a la qual han assistit més d'un centenar de professionals de l’àrea d’Infància i Família de la institució insular, famílies i representants d’entitats de l’àmbit. 

«Es tracta d'un projecte dirigit a població general però en especial dedicació a les famílies més vulnerables, que promou la criança en positiu, reforça les competències de pares, mares i cuidadors, dona suport a les famílies i facilita eines efectives per millorar i enfortir la convivència amb els infants i joves al seu càrrec», ha explicat José Ángel Rodríguez, cap del Servei de Planificació i Avaluació Social de Cantàbria, durant la seva ponència. 

«Se treballa en grups de pares i mares en funció de les diferents etapes evolutives dels infants, que, a més, se complementen amb programes dirigits a padrins que participen activament en la criança dels nets. L’any passat posarem en marxa un altre grup anomenat Amb P de Pare, per reflexionar sobre la implicació dels pares varons, o el programa Esports en Positiu dirigit a monitors d’escoles esportives, d’oci i temps lliure o entrenadors per fomentar el desenvolupament positiu dels nins, nines i adolescents», ha afegit el coordinador de Polítiques de Famílies i Participació Social del govern càntabre, Jesús López Rivas.

Durant la segona part de la jornada, representants famílies acollidores de l’IMAS, professionals han participat a una taula rodona juntament amb dos dels coordinadors del PAIF, Carolina Díaz i Francisco Cañizares, que també han respost a les inquietuds dels assistents. «No podem canviar la societat sense canviar ca nostra. Afecte, estructuració, estimulació, reconeixement, capacitació i un entorn lliure de violència han de ser la base de la criança des d’on es treballa què seran en un futur els nostres fills i filles», han destacat. 

Prèviament, ponents i assistents han gaudit d'una mostra de dibuixos que amb el títol «Què és per a tu una família», com veuen la família una sèrie de nins, nines i adolescents que, actualment, es troben en procés d'acollida familiar.

Amb aquesta exposició i jornada, l'IMAS clausura tot un programa d'actes dissenyat entorn del Dia Internacional de la Família, celebrat el passat 15 de maig.