Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L'IMAS, ”la Caixa”, l'Ajuntament de Palma i el GREC organitzen activitats de sensibilització sobre la soledat de la gent gran

L'IMAS, ”la Caixa”, l'Ajuntament de Palma i el GREC organitzen activitats de sensibilització sobre la soledat de la gent gran

(01/10/2019)

La iniciativa s’emmarca en el projecte Sempre Acompanyats, que té per objectiu impulsar les relacions de suport i benestar entre les persones majors

Amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, que es commemora avui, l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, l’Ajuntament de Palma, «la Caixa» i el Grec duran a terme un conjunt d’activitats d’oci i cultura a Palma amb l’objectiu d’implicar tota la ciutadania en la recerca de respostes que pal·liïn la soledat de les persones majors. Aquesta iniciativa forma part del projecte Sempre Acompanyats, que impulsen precisament aquestes administracions i entitats. 

Les activitats arrenquen avui amb una xerrada sobre edadisme i estereotips, i una dinàmica de sensibilització sobre la gent gran amb alumnes de 6è de Primària del Col·legi Públic El Terreno.

El dia 3 d'octubre al matí es realitzarà una fira per a la gent gran, a la Plaça Pau Casals (Santa Catalina), on es faran diverses activitats, entre elles un taller d’expressió i moviment corporal, un berenar saludable, una demostració de l'activitat de gimnàstica de la Llar Avinguda Argentina i un taller sobre hàbits saludables. A més, es farà una activitat interactiva de percussió, a càrrec de Víctor Uganda, en la qual participaran tots els membres del Grup d’Acció Social que formen part de Sempre Acompanyats.

A més, el dia 9 d'octubre es farà el cafè-tertúlia "Històries de vida" al local del C/Cerdà, 12 (Es Jonquet), on es compartiran històries i imatges significatives per a les persones grans, en relació al barri o la seva infància. 

Un dia després, el 10 d’octubre, els nens de 6è de Primària del Col·legi Públic El Terreno es farà una trobada-berenar amb les persones grans del barri a la plaça-mirador Remígia Caubet. Es farà una demostració de gimnàstica, un berenar, la lectura dels millors escrits d’un concurs de relats sobre la gent gran, i per finalitzar, un taller de risoteràpia, a càrrec de Educaclown.