Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS inverteix 1.795.120,72 € als ajuntaments de Mallorca per a la contractació de professionals de la psicologia

L'IMAS inverteix 1.795.120,72 € als ajuntaments de Mallorca per a la contractació de professionals de la psicologia

(06/08/2018)

Avui dia ja hi ha 30 psicòlegs i psicòlogues treballant i es preveu que aquesta xifra augmenti en els pròxims anys

En aquests darrers anys s'ha generat a Mallorca un important augment en la demanda de serveis socials comunitaris bàsics i es fa necessari incrementar els recursos i els projectes que donin suport a les situacions més greus, amb programes específics complementaris que incrementin l'eficàcia i la capacitat de resposta dels serveis públics.

L'IMAS ve signant des de fa anys convenis amb els ajuntaments de l'illa pel finançament de projectes de suport psicosocial i intervenció en infància i família però per primera vegada el compromís és per dos anys, la qual cosa facilitarà la gestió i eficàcia dels pressupostos, i possibilitarà una major consolidació dels projectes finançats. Mitjançant aquest finançament, cada ajuntament incorporarà professionals de la psicologia als equips dels serveis socials municipals per treballar conjuntament en els casos i situacions de risc social. El treball d'aquests equips s'integra dins de la xarxa dels serveis de la comunitat. Avui dia i gràcies al finançament de l'IMAS ja hi ha 30 professionals treballant i es preveu que aquesta xifra augmenti en els pròxims anys.

La presència del psicòleg o psicòloga, aporta altra perspectiva a l'abordatge interdisciplinari de tot l'equip de serveis socials, i amplia encara més la capacitat dels equips per arribar a una part més gran de la població, facilitant el suport psicològic necessari en els casos de les problemàtiques més complexes.
Els projectes de suport psicosocial s'adrecen a tota la població en general però es prioritza l'atenció a les famílies amb menors a càrrec seu, en especial les situacions de major vulnerabilitat.

El psicòleg/òloga social, utilitza diferents tècniques en funció de les necessitats detectades en cada cas i en diferents metodologies d'intervenció, des de la intervenció individual a l'abordatge en grups de persones amb una funció terapèutica, psicoeducativa o d'ajuda mútua. Tot el treball d'aquests professionals dins dels serveis socials, es planteja amb una perspectiva d'intervenció comunitària.

El pressupost tota de l'IMAS per finançar els projectes de suport psicosocial pels ajuntaments de Mallorca és:

Total bianual: 1.795.120,72 €

Anualitat 2018 : distribució total de 897.560,36 €

Anualitat 2019: distribució total de 897.560,36 €

Aquestes quanties s'han distribuït entre els ajuntaments, d'acord a criteris objectius de població general i població menor de 16 anys. Al final de cada període els ajuntaments presentaran una memòria anual, detallant l'abast de cada projecte, el tipus de població beneficiada i la tipologia de problemàtica atesa en cada territori.