Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS i la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern destinen 11,3 milions d'euros al finançament dels serveis socials comunitaris bàsics de Mallorca

L'IMAS i la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern destinen 11,3 milions d'euros al finançament dels serveis socials comunitaris bàsics de Mallorca

(18/05/2018)

La finalitat d'aquest projecte és garantir un nivell mínim de prestacions homogènies a totes les persones independentment del municipi on visquin

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, acompanyada per la Directora Insular d'Inclusió Social, Teresa Vallespir s'han desplaçat fins a la seu comarcal d'Inca de l'IMAS per a la signatura dels convenis de finançament dels serveis socials comunitaris bàsics amb els municipis de la zona. En concret l'IMAS i la Conselleria de Serveis Socials destinen 11.346.345,25 € per al finançament dels serveis socials comunitaris bàsics per a l'any 2018. D'aquesta quantitat el Govern, a través de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació aporta 8,9 milions d'euros mitjançant el conveni que es va firmar amb l'IMAS el passat mes de Febrer. Els 2,4 milions restants són aportats directament per l'IMAS. Aquests 11,3 milions suposen un increment del 58% respecte de l'inici de la legislatura.

La finalitat d'aquest finançament és mantenir i desenvolupar la xarxa de serveis socials comunitaris bàsics gestionada per cada ajuntament, i garantir un nivell mínim de prestacions homogènies a totes les persones dins del territori de l'illa, independentment del municipi on visquin. Dites prestacions vénen recollides en el Pla de Finançament dels Serveis Socials Comunitaris Bàsics 2018 que es va aprovar en la Conferència Sectorial de Serveis Socials de les Illes Balears de 25 d'octubre de 2017. "Gràcies a aquest acord de finançament es contribuirà a millorar l'eficàcia i l'eficiència dels serveis públics dels ajuntaments de Mallorca", ha afirmat la presidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver.

Les prestacions garantides són:

Servei d'informació, valoració, assessorament, intervenció i derivació.

Servei d'ajuda domicili (SAD social).

Servei de teleassistència/telealarma.

Servei d'allotjament alternatiu.

Servei de mediació intercultural.

Domiciliació i empadronament.

Prestacions econòmiques per a la cobertura de les necessitats bàsiques previstes a l'article 22 de la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials.

Altres programes comunitaris.

A més de l'ajuda econòmica, l'IMAS ofereix als ajuntaments el suport i la col·laboració dels seus equips tècnics i una aplicació informàtica per poder enregistrar i millorar la gestió de tota la informació dels serveis municipals. Tot amb la finalitat d'assolir el millor desenvolupament de les activitats previstes en el marc dels convenis.

Amb l'objectiu d'assegurar l'eficàcia dels projectes municipals, les entitats locals es comprometen a assolir una dotació mínima de professionals, que es va acordar entre els Consells Insulars i la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació el si de la Conferència Sectorial de 2017.

Al centre comarcal d'Inca estaven convocats els municipis d'Alaró, Alcúdia, Binissalem, Búger, Campanet, Consell, Inca, Lloseta, Mancor, Muro, Pollença, Sa Pobla, Sant Llorenç, Santa Margalida, Santa Maria i Selva; mentre que la setmana que ve estan previstes altres dues trobades, al centre comarcal de Manacor amb els ajuntaments d'Artà, Capdepera, Felanitx, Manacor, Porreres, Son Servera i la Mancomunitat Pla de Mallorca i a la seu de l'IMAS de Palma amb la resta de municipis.