Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS ha allotjat prop de 500 persones a l’hotel Covid durant el seu funcionament

L’IMAS ha allotjat prop de 500 persones a l’hotel Covid durant el seu funcionament

(01/04/2021)

Degut a l’actual situació de la pandèmia, la institució insular tanca aquest servei que ha comptabilitzat quasi 9.000 pernoctacions de gent de diferents col·lectius

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha tancat aquest 31 de març l’hotel COVID que va posar en marxa el  setembre a l’Arenal de Llucmajor com a recurs durant la pandèmia i que ha atès 495 persones, de diferents col·lectius, i ha comptabilitzat un total de 8.983 pernoctacions. 

El Consell de Mallorca, a través de l’IMAS, va obrir aquest establiment amb un primer objectiu d’acollir-hi les persones que havien estat contacte estret d’un positiu i necessitaven un lloc on realitzar l’aïllament amb garanties.

No obstant això, i davant de la possibilitat de disposar de les 160 places de l’hotel distribuïdes en diferents plantes, la institució insular ha optat aquests mesos per anar adaptant els usos i protocols d’aquest recurs a les diferents necessitats que han sorgit durant la pandèmia.  

Així, a més d’atendre les persones que no disposaven d’un espai on realitzar correctament l’aïllament, les instal·lacions de l’hotel també han allotjat els immigrants arribats a Mallorca i que havien de dur a terme una quarantena per haver estat en contacte amb un positiu en Covid-19.

Igualment, durant les diferents onades de fred que s’han produït a Mallorca des del mes de desembre de l’any passat i que han obligat a l’IMAS a decretar el pla d’emergència social per baixes temperatures, es varen adequar diferents plantes per allotjar més de 40 persones sense sostre. Es tracta de persones que viuen al carrer de manera habitual i a qui la institució insular atén de manera continuada mitjançant el servei d’UMES (Unitat d’Emergència Social) que presta la Creu Roja i financia al 100% l’IMAS. 

Després de set mesos, i davant la millora de la situació sanitària per la Covid-19, l’IMAS ha decidit tancar aquestes instal·lacions i ha reubicat els pocs usuaris que hi quedaven als centres de la xarxa d’inclusió social de què disposa la institució insular.  

Xarxa d’Inclusió
Actualment la xarxa d’inclusió social de l’IMAS atén prop de 450 persones sense llar als centres residencials de Ca l’Ardiaca, Sa Placeta, Casa de Família i la Fundació Trobada, així com als tres centres habilitats a Ruberts, Son Ribes i es Molinar.  Aquests tres darrers es varen posar en marxa per acollir les persones que durant l’estat d’alarma varen romandre als poliesportius de Son Moix, Sant Ferran i a l’hipòdrom de Son Pardo.

D’altra banda, l’IMAS compta també amb la Unitat Mòbil d’Emergència Social (UMES) que gestiona Creu Roja i  dóna servei, nocturn i diürn, acompanyant les persones que viuen al carrer atenent les seves situacions d’emergència. 

A més dels recursos residencials l’IMAS disposa de 40 pisos de Housing First i 10 de Housing Led, als que s’han d’e sumar altres 24 places que s’han afegit recentment, la majoria a Palma. 65 persones formen part del programa Housing First mentre que altres 40 comparteixen pis en el marc del programa Housing Led. Tots els usuaris reben un seguiment del seu tècnic de referència. Està previst que per a finals d’any el programa pugui comptar amb un total de 100 pisos i fins a 135 places.