Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L'IMAS es reuneix amb els familiars i tutors dels usuaris del centre de dia d'APNAB-Gaspar Hauser

L'IMAS es reuneix amb els familiars i tutors dels usuaris del centre de dia d'APNAB-Gaspar Hauser

(04/12/2018)

La sala d'actes de l'IMAS ha acollit aquest migdia la reunió que s'ha mantingut entre els representants de la direcció de l'IMAS amb els familiars i tutors de les persones amb discapacitat que reben serveis al centre de dia d'Apnab-Gaspar Hauser per explicar-los la situació del concert de serveis actual, que finalitza a 31 de desembre.

 

Per part de l'IMAS han participat els responsables de la vicepresidència primera i la direcció insular Persones amb Discapacitat, a més de la cap de servei, que han explicat que davant l'incompliment dels requisits per accedir al futur concert del servei de centre de dia a partir de l'1 de gener, les persones usuàries amb autisme ateses al centre de dia d'Apnab probablement hauran de ser reubicades a altres serveis que compleixin els requisits per concertar el servei. Per això, s'estan desenvolupant per part de l'equip tècnic de l'IMAS, entrevistes individuals amb els familiars i valorant les necessitats de cada persona, per orientar-la al servei més adequat, respectant en qualsevol moment, el dret a escollir l'entitat en la qual ser atesa per part de la persona i/o el seu familiar-tutor, sempre que hagi places disponibles. Les derivacions s'hauran d'anar produint durant el mes de desembre.

 

Aquest possible cessament del servei s'uniria als ja produïts del servei de residència, fet pel qual s'han reubicat les persones usuàries a diversos centres que atenen també a persones amb autisme a Mallorca.

 

Des de l'IMAS s'ha explicat a les famílies que «si bé aquesta no és una situació desitjada per ningú, la responsabilitat de l'administració és prendre les mesures preventives que siguin necessàries per a no deixar a cap persona sense una atenció especialitzada que respongui a les seves necessitats». Just abans d'aquesta reunió s'havia produït una reunió entre l'IMAS, el president d'Apnab, la Conselleria d'Afers Socials i la Conselleria d'Educació, per tractar aquest mateix tema i plantejar les possibles solucions.