Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L'IMAS dona una solució habitacional a prop de 50 persones sense sostre que han viscut el confinament a Son Pardo

L'IMAS dona una solució habitacional a prop de 50 persones sense sostre que han viscut el confinament a Son Pardo

(27/05/2020)

La institució insular ha posat al seu abast tres centres gestionats per la Fundació social La Sapiència per evitar tornin a viure al carrer.

Les prop de 50 persones sense llar que durant la crisi sanitària han utilitzat les instal·lacions de Son Pardo com a alberg han estat traslladades a altres immobles, ja que està previst que l’hipòdrom reprengui la seva activitat habitual. 

Amb la intenció de seguir fomentant la seva inserció social, l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha re-allotjat aquests usuaris a tres centres que gestionarà la Fundació Social La Sapiència. 

Coincidint amb l’inici de l’estat d’alarma la Direcció Insular d’Inclusió Social de l’IMAS, amb la col·laboració de la direcció insular d’Esports del Consell, l’Institut Hípic de Mallorca i amb l’ajuda de la Federació Hotelera de Mallorca i altres entitats, va habilitar dia 25 de març les instal·lacions de l’Hipòdrom de Son Pardo com a espai d’acollida temporal per a usuaris de la xarxa d’Inclusió. 

Una mesura que tenia com a objectiu protegir del COVID-19 les persones sense llar, que són un dels col·lectius més vulnerables davant aquesta pandèmia. En els dos mesos que ha estat operatiu ha acollit 25 dones i 25 homes en dues sales separades. La seva posada en marxa va suposar la contractació de cinc auxiliars d’inserció i tres de clínica, a més de personal de neteja i seguretat. També han estat fent feina a Son Pardo dues persones que hi eren a l’alberg temporal habilitat al poliesportiu de Sant Ferran i una educadora social de ca l’Ardiaca. En aquest temps s’han dut a terme les oportunes proves PCR i cap dels seus usuaris ni treballadors han donat posisitiu en COVID-19. 

La Sapiència és una entitat amb experiència en el camp de la inclusió social vinculada al Bisbat de Mallorca que treballa amb l’IMAS. Concretament és responsable de Casa de Família, una de les residències de la xarxa d’inclusió, i gestiona també altres serveis per al col·lectiu de persones en situació d’exclusió social, com Mar Sis. 

L’IMAS fa feina per re-allotjar l’altra cinquantena d’usuaris que ocupen de manera temporal el poliesportiu de San Ferran. La resta dels centres de la xarxa d’inclusió continuen funcionant de forma habitual.