Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS dedica 300.000 euros anuals a projectes de salut mental

L’IMAS dedica 300.000 euros anuals a projectes de salut mental

(09/10/2021)

El conseller Javier de Juan ha destacat la necessitat de visibilitzar-la a l'acte del Dia Internacional de la Salut Mental organitzat a la Fundació Miró.

L'IMAS ha participat en l'acte del Dia Internacional de la Salut Mental que se celebra el dia 10 d’octubre i que ha estat organitzat per 3 Salut Mental a la Fundació Miró. El conseller Javier de Juan ha subratllat la necessitat de continuar "visibilitzant la realitat de la Salut Mental" i també de tenir cura d'ella.

El lema d'aquesta de l'any 2021 és: ‘Atenció de salut mental per a tots: fem-la realitat?. La Jornada organitzada per 3 Salut Mental en la Fundació Miró, es va dur a terme de 10 a 14 hores amb tallers artístics i formatius, oberts a tothom, però pensats per als seus usuaris i ha reunit a centenars de persones.

El conseller de Juan ha aprofitat per agrair la feina feta per les entitats que formen part de 3 Salut Mental i que fa 25 anys que formen part d'aquesta associació: Gira-Sol, Estel de Llevant i la Fundació És Garrover

A l'acte han participat la consellera de Salut, Patrícia Gómez; el director general d'Atenció a la Dependència del Govern, Gregori Molina; el coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau; el director general de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, Joan Antoni Salas, i la directora general de Cultura i Comunitat de Cort, Tina Codina.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials fa feina per garantir la possibilitat de tractar a les persones amb discapacitat que tinguin alguna malaltia mental dins de l'entorn que elles triïn sense necessitat d'ingressar-les en cap centre contra la seva voluntat. El que permet no deixar sense atendre aquelles persones que puguin presentar problemes de salut mental, sigui com sigui la seva situació. L'IMAS dedica anualment 300.000 € en subvencions per a projectes d'atenció integral i promoció de l'autonomia per a persones amb discapacitat associat a un diagnòstic de salut mental.

Els projectes han de donar resposta a objectius com detectar persones amb problemàtica de salut mental, aïllades i/o no ateses a serveis de la xarxa de salut mental; crear vincle amb la persona iniciant així el seu procés de rehabilitació psicosocial; potenciar les habilitats bàsiques que permetin l'estabilitat personal i l'evolució personal cap a la incorporació a serveis especialitzats i la inclusió social. També ha de contribuir al desenvolupament de projectes de vida a través d'una intervenció planificada i definida en el Pla individual de suports garantint que la mateixa persona és la protagonista; enfortir la generació i configuració de xarxes de suport a les persones en els contextos en què aquestes es desenvolupen; actuar dins l'àmbit familiar, si és necessari, per a millorar la relació amb la persona afectada i modificar dinàmiques familiars inadequades; prevenir i intervenir davant situacions de discriminació i estigma social que es detectin en la intervenció.