Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS celebra el Dia Internacional del Nin

L’IMAS celebra el Dia Internacional del Nin

(20/11/2019)

L’àrea d’Infància i Família organitza una sèrie d’activitats per commemorar aquesta data que enguany coincideix amb el 30è aniversari de la Convenció dels Drets dels Nin

El conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, ha presentat avui els diferents actes que s’organitzen des de l’IMAS amb motiu del Dia Internacional del Nin que es celebra cada 20 de novembre. De Juan  ha donat a conèixer les activitats que s’organitzen des de la institució insular coincidint amb la visita a la taula informativa que el servei d’Infància i família de l’IMAS ha instal·lat al carrer de Sant Miquel.

Enguany la celebració coincideix amb el 30 aniversari de la Convenció dels Drets del Nin, que és el més universal dels tractats internacionals i que estableix una sèrie de drets pels nins i nines, inclosos els relatius a la vida, la salut, l’educació, el dret a la vida familiar, a la protecció davant la violència, a la no discriminació i el dret a ser escoltats. En aquest sentit les activitats que s’organitzen des de l’IMAS tenen com a fil conductor aquest aniversari i es centren, sobretot en la defensa dels drets dels infants. 

D’aquesta manera, la primera de les activitats és la taula informativa sobre acolliments a la que ha assistit De Juan, acompanyat del vicepresident de l’MAS, Jaume Tortella i la directora insular d’Infància i família, Mari Ángeles Fernández. De Juan ha explicat que «l’objectiu principal d’aquesta taula és el de donar a conèixer la tasca de les famílies i conscienciar de la importància de l’acolliment familiar». 

El conseller ha explicat que per al divendres 22 de novembre, l’IMAS organitza el primer ple del Consell de la Infància i Adolescència de l’IMAS en el que es constituirà el Ple de la Infància i Adolescència d’enguany i es nomenaran els consellers d’aquest curs. Aquest Consell és un òrgan de participació, que fou creat amb l'objectiu de donar veu als infants i joves que tenen una mesura de protecció, per tal que puguin participar del servei que pren decisions que afecten directament les seves vides.

De Juan ha recordat que «amb la creació i posada en funcionament de l'organisme, des de l'IMAS, s'assumiren uns principis per a garantir la participació real i efectiva dels menors que formen part del Consell, respectant així el seu drets a ser escoltats».

D’altra banda el president de l’IMAS ha explicat que per al divendres 29 està prevista una Jornada de feina que consta d’una conferència i dues taules rodones adreçada a professionals que treballen amb menors i que comptarà amb la participació de professionals especialitzats en el treball amb infants dels àmbits de la salut, l’educació social, la psicologia o la pedagogia entre d’altres.

Així mateix, el conseller, el vicepresident i la directora insular han assistit també  VIII Ple amb motiu del Dia Internacional de la Infància, organitzat conjuntament amb UNICEF. L’IMAS ha participat en aquesta trobada a través de diversos representants del Consell de la Infància i Adolescència que ha protagonitzat un vídeo i que han llegit un manifest defensant un dels articles de la Convenció dels Drets del Nin