Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS aporta 3 milions d’euros als ajuntaments per reforçar els serveis socials municipals de Mallorca

L’IMAS aporta 3 milions d’euros als ajuntaments per reforçar els serveis socials municipals de Mallorca

(17/02/2022)

La institució insular distribuirà més de 12 milions d’euros enguany. Més de 9 provenen del Pla de finançament d’Afers Socials i altres 3 són propis.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) aportarà els propers tres anys prop de 39 milions d’euros als ajuntaments de tota Mallorca per reforçar i garantir l’eficiència dels Serveis Socials Comunitaris Bàsics (SSCB) i les prestacions per a les persones més vulnerables. Més de 29 milions i mig d’aquesta partida provenen de la Conselleria d’Afers Socials i la resta corresponen a aportacions directes de l’IMAS.

En concret, aquest any la institució insular distribuirà 12.069.000 d’€ entre tots els municipis de l’illa. Una aportació que s’incrementarà els dos pròxims anys en un 15%.

El repartiment d’aquesta partida es fa segons les necessitats específiques de cada consistori per tal de garantir la mateixa qualitat en el servei independentment del lloc de residència dels usuaris. L’aportació es distribueix tenint en compte el factor poblacional; en particular, el nombre de persones majors de 85 anys i menors de 14 que hi ha als diferents municipis, així com el nombre d’expedients amb els quals es treballa i d’usuaris atesos pels serveis socials locals. 

Els serveis socials municipals de l’illa varen atendre el darrer any més de 81.700 persones. Mantenir i desenvolupar la xarxa de serveis socials comunitaris bàsics que gestionen les entitats locals és un dels objectius d’aquesta aportació, que garanteix el finançament del conjunt de prestacions per atendre els col·lectius més vulnerables, independentment del lloc on visquin. 

Aquests doblers serviran també per incrementar de manera progressiva els i les professionals, que hauran d’augmentar dels dos actuals (un treballador social i un educadors social) per cada 7.500 habitants, a dos per cada 5.000 al 2024. 

També ajudaran a donar suport a les despeses derivades tant de les intervencions individuals-familiars dels professionals, com del treball comunitari i millorar les instal·lacions dels centres dels serveis socials comunitaris per tal que siguin espais accessibles i que garanteixin la intimitat dels usuaris. 

A aquesta aportació pels SSCB se suma als 3,9 milions d’€ que l’IMAS té previst aportar amb convenis de serveis especialitzats per a noves contractacions, programes de suport psicosocial per a la infància i l’adolescència i accions de prestacions econòmiques pròpies de l’IMAS per a  situacions d’atenció prioritària i d’urgent necessitat.