Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

null L'exposició "Ramon Llull, 700 anys de missió" arriba a Barcelona

L'exposició "Ramon Llull, 700 anys de missió" arriba a Barcelona

(11/02/2019)

Inaugurada a Roma el 5 d'octubre de 2016, l'exposició "Ramon Llull, 700 anys de missió" arriba ara a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, on romandrà oberta al públic fins al 31 de març de 2019. Ha passat per Roma, Palma, Menorca i ara Barcelona.

La mostra, organitzada pel Bisbat de Mallorca amb el suport del Consell de Mallorca, recorre, a través de textos, imatges i peces, la vida i obra del beat insigne, el projecte de predicació als infidels, el procés de formació, reflexió i realització dels seus propòsits, els viatges i la cabdal obra escrita que ens ha llegat.
El president del Consell, Miquel Ensenyat ha recordat que "en cada època l'obra de Ramon Llull s'ha llegit d'una manera diferent. No obstant això, les seves obres i pensaments continuen essent vigents set segles després. De fet, segons

Ensenyat, en l'actual context de confrontació hem de reivindicar la figura i el llegat de Ramon Llull, que va apostar per establir ponts de comunicació i diàleg entre cultures i religions". El president ha fet referència al Llibre del gentil e dels tres savis, en el qual un jueu, un musulmà i un cristià es trobaven fora de la ciutat per dialogar.

Per la seva part, el Vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles, ha destacat que iniciatives com aquesta ajuden a difondre la figura, obra i pensament de Ramon Llull. En paraules de Francesc Miralles, "la voluntat del Consell és donar suport a una activitat de gran transcendència per a la divulgació d'una figura tan cabdal com va ser Ramon Llull, amb influències àmpliament conegudes en l'àmbit de la filosofia, de la llengua i de la història".