Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’escola que més vidre recicla guanya!

L’escola que més vidre recicla guanya!

(31/03/2022)

El Consell de Mallorca i Ecovidrio llancen la tercera edició de «Peque Recicladores»

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot i el director insular de Residus, Juan Carrasco, juntament amb Roberto Fuentes, gerent de zona d’Ecovidrio, presenten la tercera edició de «Peque Recicladores» de reciclatge de vidre a les escoles, una campanya de sensibilització i educació ambiental adreçada a tots els escolars de primària de l'illa.

Prop de 13.000 escolars de primària, s’han unit en aquesta tercera edició de «Peque Recicladores», i en total participaran 60 escoles de 17 municipis. La campanya comença demà divendres 1 d’abril i es durà a terme entre els mesos d’abril i maig. El centre escolar que més vidre recicli, de cada categoria, rebrà un xec per valor de 1.000€ per a material escolar.

En aquest sentit, Aurora Ribot ha volgut recordar que és «molt important sensibilitzar i informar l’alumnat sobre el reciclatge d’envasos de vidre», i ha afegit que «“Los Peque Recicladores”, tot i que s’adreça a l’alumnat, demana la col·laboració del professorat i dels pares i mares, que també s’hi acaben implicant al màxim».

Roberto Fuentes, gerent de zona d’Ecovidrio ha destacat que «aquest tipus d'iniciatives són molt importants per a nosaltres. Hem de tenir compte que els millors prescriptors de bons hàbits com el reciclatge de vidre són els infants. Un infant educa una família, d'aquí la importància d'adquirir una educació ambiental des de ben petits i que aquesta derivi cap a una societat més sostenible i al foment de l'economia circular».

Per part seva, el director insular de Residus, Juan Carrasco ha animat «a tots els nins i nines a participar activament en aquesta campanya que transmet la importància del reciclatge i el respecte pel medi ambient».

Cada col·legi participant tindrà un contenidor de vidre decorat a la porta (fora de l'escola, al voltant del col·legi) amb el nom de l'escola, on infants, pares i mares, professorat, veïns... hauran de dipositar tots els envasos de vidre que puguin. La campanya anterior ja va ser un èxit.

Les categories són:

  • Categoria A: col·legis de més de 250 alumnes.
  • Categoria B: col·legis entre 150 i 250 alumnes.
  • Categoria C: col·legis amb menys de 150 alumnes.

En la web www.lospequerecicladores.es es podrà seguir la classificació de les escoles.

Peque Voluntaris

A més, tornen «Els peque voluntaris» on es premiarà mensualment les sis millors iniciatives sorgides de l’alumnat, pares i mares, i professorat que fomenten el reciclatge d'envasos de vidre en la seva zona. Els col·legis guanyadors amb la millor iniciativa rebran un xec per valor de 100 € per a material escolar. Per donar difusió a l'activitat, se'ls facilitarà el material necessari per iniciar la campanya.

Vídeos

rdp