Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’Assemblea de Batles i Batlesses avala la proposta del Consell per ajudar als municipis afectats per la torrentada

L’Assemblea de Batles i Batlesses avala la proposta del Consell per ajudar als municipis afectats per la torrentada

(25/10/2018)

El Consell de Mallorca aportarà una subvenció d'un 25% del total dels costos de les obres de reparació o restitució d'infraestructures, equipaments o instal·lacions i serveis de titularitat municipal als ajuntaments dels municipis afectats. En aquest sentit, es destinarà fins a un 30% de la partida de les subvencions del Pla d'obres i serveis de 2019 amb un màxim de 3.000.000 d'euros. En el cas que la dita quantitat no fos suficient la diferència seria assumida dins del Pressupost General del Consell.

Per tal d'estructurar els mecanismes d'aquests ajuts, el Departament de Desenvolupament Local i la FELIB constituiran de manera immediata una comissió mixta.

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha valorat totes les aportacions fetes per als diferents batles i batlesses i ha afirmat que "tot i les limitacions pressupostàries treballarem conjuntament per aportar la nostra quota de solidaritat amb els municipis afectats".

En l'Assemblea de Batles i Batlesses, celebrada avui al Parc de Tecnologies Ambientals de TIRME també s'ha fet un minut de silenci en record de les víctimes i afectats i per les inundacions del llevant de Mallorca així com la lectura d'una declaració institucional.

Un dels altres punts a l'ordre del dia ha estat la presentació del Certamen "Arts gent Gran 2019", la targeta Gent Gran, que es troba ja en fase de comercialització, per part del director insular de promoció Sociocultural, Javier Ramos.

Un dels altres punts destacats ha estat la presentació d'un visor d'infraestructures i equipaments municipals, per part d'Àgueda Isern, cap de secció de cartografia del TIC Mallorca. Una eina que permetrà als ajuntaments consultar capes d'informació i s'enquesta d'equipaments i d'infraestructures, locals, entre altres coses.
Per altra banda, la Plataforma d'Oci de Qualitat a les Illes Balears ha sol·licitat el nomenament d'un representant (titular i suplent) de l'Assemblea de Batles i Batlesses per millorar la feina en xarxa que es fa des de la plataforma.

Finalment, durant la reunió també ha intervingut el president de l'Associació de Malalts i Malaltes de Crohn, Juan Porto qui ha explicat la feina que desenvolupa l'entitat.