Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Jaragadi CL i Antoni Valls guanyen el 64è Gran Premi de Manacor

Jaragadi CL i Antoni Valls guanyen el 64è Gran Premi de Manacor

(14/06/2022)

La gran diada del trot del llevant acaba sent una jornada històrica.

Aquest cap de setmana s’ha viscut doble jornada de trot a l’Hipòdrom de Manacor amb la celebració del seu Gran Premi. En la 64a edició, i després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia, s’ha pogut tornar a gaudir amb absoluta normalitat de la gran diada hípica.

Dissabte va tenir lloc la primera de les dues jornades. La primera cursa va ser el Gran Premi de Manacor de minitrot 2022, que es varen adjudicar Arnau Riera i Il·lusió RV. Seguidament es varen celebrar les deu curses del dia. Un dels trofeus més desitjats era el del Premi Artà, que va recaure en el tàndem Jaume Fluxà i Just de Ladil, que varen recórrer els 2.375 metres de la victòria en un temps de 1’17”40.

Pel que fa al Premi Felanitx, el guanyador indiscutible va ser Vygnus de Gueron menat per Antoni Valls, amb un temps de rodada de 1’15”90.

Diumenge, la jornada va començar amb diverses carreres abans de la prova estrella, entre ells el Premi Cala Rajada, que ha recaigut en De Blai, menat per Antoni Frontera, i que ha arribat a meta amb un temps de rodada de 1’18”20.

El Gran Premi de Manacor és un dels premis hípics amb més història de les Illes Balears i, sense dubte, el més esperat i important del llevant mallorquí. Els deu participants d’enguany de la generació ‘J’ no han decebut, s’han complert tots els pronòstics i han oferit un espectacle a l’alçada. Jaragadi CL ha estat, sense cap dubte, el protagonista d’una gran fita: s’ha convertit en l’exemplar número 21 en la història dels dos grans clàssics que aconsegueix el doblet, i a més amb temps rècord. Fa unes setmanes es va proclamar campió del Gran Premi Nacional i, aquest cap de setmana, novament menat per Antoni Valls, s’ha fet amb el preuat trofeu del Gran Premi de Manacor 2022. Ha recorregut la distància de 2.375 metres que el separaven de la victòria en un temps de 1’14”40.

Així i tot, els rivals no li ho han posat gens fàcil, més bé al contrari: en segona posició han arribat Juri de Front i Guillem Andreu, amb un temps de 1’14”50, i en tercer lloc Joker Caraian i Antoni Frontera, amb un temps de 1’14”60.

El flamant campió ha rebut el premi de mans de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada del president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca, Lluís Socias, i del secretari de la Federació Balear de Trot, Alberto García.