Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Inici de les obres de teatre del Certamen d'Arts Gent Gran 2019

Inici de les obres de teatre del Certamen d'Arts Gent Gran 2019

(27/01/2019)

Centenars de persones estan assistint a les obres de teatre protagonitzades per les 10 companyies teatrals provinents de les associacions de persones majors de Mallorca participants en el Certamen d'Arts Gent Gran 2019 als teatres municipals de Muro, Petra, Llubí, Alaró i Santanyí.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado no ha volgut s'ha volgut perdre aquest esdeveniment i va assistir a la representació de la Germandat de Mestres Jubilats i Mestres Jubilades de les Illes Balears, de "La madona de s'Estaca". Una obra inspirada sobre la història de Catalina Homar, que justament ha estat una de les protagonistes del Consell de Mallorca a través de la campanya Mallorca té nom de dona. Entre el repartiment d'actors i actrius, majors de 60 anys, s'ha comptat amb una actriu de 93 anys que va sorprendre el públic. «L'objectiu és potenciar el benestar col·lectiu de les persones grans, l'envelliment actiu i la participació de la gent gran en tots els àmbits de la societat; així com potenciar i divulgar les aportacions dels majors amb inquietuds artístiques». Ha exposat Jurado durant la presentació.

 

En total, 94 actors i actrius que actuaran a les set de la tarda, als teatres municipals de Muro, Petra, Llubí, Alaró i Santanyí fins al 8 de març. Recordar que el Consell disposa d'autocars a les associacions de persones majors per desplaçar-se gratuïtament. El preu de cada representació és de 3 euros que es destinen als teatres cedits i les obres estan obertes a tothom.

Més de 900 persones majors de 60 anys participen en grups o individualment a les tres categories que conformen el Certamen: arts escèniques, arts plàstiques i arts musicals que s'iniciarà aquest 23 de gener i finalitzarà el 19 de març a l'Auditori de Manacor amb la Cloenda del Certamen i l'entrega de premis.

Cada modalitat està dotada d'uns premis específics: • Tres premis tècnics concedits per un jurat professional, amb tres classificacions: 1r 600 €, 2n 400 € i 3r 200 €. • Un premi a la millor obra o actuació concedit pel públic amb tres classificacions: 1r 600 €, 2n 400 € i 3r 200 €. • I tres premis especials de 400 € cada un.

 

Grups participants en la categoria d'Arts Escèniques.

Majors de Melià Hotels amb Punyeteros doblers; Germandat de Mestres Jubilats i Mestres Jubilades de les Illes Balears amb Sa madona de s'Estaca; ONCE Illes Balears amb N'Arnau l'assistent; Persones Majors de Son Forteza, Padrina com va ésser?; Amics de la Tercera Edat de Binissalem amb Mort qui t'ha mort; IMAS Llar de Llucmajor, Els calçons de mestre Lluc; Pensionistes i Jubilats de Santa Maria del Camí, El baül de madò Banaula; Persones Majors de Son Sardina, Sa Garriga i Son Espanyol, La seu plena d'ous; Gent gran del Camp Rodó, Per ser rics hem de ser amics i la Universitat Oberta de Majors amb L'adúltera de París.