Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Inaugurada l'exposició de còmics 'Nova onada' a la Misericòrdia

Inaugurada l'exposició de còmics 'Nova onada' a la Misericòrdia

(25/10/2016)

El vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha inaugurat al Centre Cultural la Misericòrdia l'exposició d'autors emergents de les Illes Balears, emmarcada al Festival Còmic Nostrum 2016.

La mar en to d'humor. La mar per reflectir una crítica social. La mar en el drama dels refugiats. La mar com a experiència personal... En definitiva, diferents visions de la mar, escrites i dibuixades per 39 autors novells, cadascú amb la seva idiosincràsia i el seu estil. 'Nova onada' és una exposició, emmarcada en el Festival Còmic Nostrum 2016, que recull 31 historietes de dues pàgines cada una. A més a més de la mar, totes aquestes històries tenen en comú que estan fetes per 'historietistes' emergents de les Illes Balears. Són el nou testimoni del còmic balear.

 

L'exposició l'ha inaugurada avui capvespre a la capella del Centre Cultural la Misericòrdia el vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, juntament amb el seu coordinador, Jaume Albertí, llibreter i editor i, Tomeu Seguí, president del Clúster del Còmic i Nous Mèdia. A l'acte hi han assistit un gran nombre dels artistes exposats i un centenar d'amants de la quadricromia. 'Nova onada' podrà visitar-se fins al pròxim 5 de novembre. 

 

L'objectiu de l'exposició és potenciar i donar a conèixer les noves generacions d'autors de còmic nascuts o establers a les Illes. D'entre els 39 autors exposats n'hi ha que encara són estudiants i d'altres que ja han fet les seves primeres publicacions. Tots ells o bé pertanyen al Clúster del Còmic i Nous Mèdia de Mallorca o bé han participat en la revista de l'associació Deriva (edicions del Despropòsit). Alguns noms que trobarem a l'exposició són Margalida Vinyes, Nívola Uyà, Pepmi Garua, Marta Masana, Flavia Gargiulo o Gonzalo Aeneas i Enric Pujadas, entre molts d'altres.

 

El Festival Internacional de Còmic de Mallorca, Còmic Nostrum 2016, va començar el passat 19 d'octubre amb un ampli programa d'activitats i propostes per tot Palma. La temàtica central entorn de la qual s'ha mogut el Festival d'enguany ha estat la mar. El Consell de Mallorca hi col·labora amb aquesta exposició d'artistes novells i amb el cicle de cinema 'El Còmic Franco-belga al cinema'.