Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

IB3 Ràdio acull el concurs 'Qüestions de Mallorca', creat pel servei de dinamització lingüística del Consell 

IB3 Ràdio acull el concurs 'Qüestions de Mallorca', creat pel servei de dinamització lingüística del Consell 

(07/03/2023)

​​​​​​​Es tracta d’un Kahoot amb preguntes de diverses temàtiques sobre Mallorca per a tots els públics

El Consell de Mallorca ha presentat al programa Al Dia Mallorca d'IB3 Ràdio el projecte Kahoot, 'Qüestions de Mallorca'. Una iniciativa emmarcada en el projecte de dinamització lingüística de la Direcció Insular de Política Lingüística de la institució insular. 

Mitjançant l'aplicació interactiva Kahoot, s'han creat blocs de deu preguntes sobre diferents temàtiques: música, geografia, toponímia, dites, frases fetes, entre altres. Totes elles relacionades amb Mallorca. Els dinamitzadors del projecte, juntament amb la periodista Joana Solivelles llegeixen les preguntes i els oients-participants, des de casa seva i mitjançant un dispositiu electrònic, responen marcant la resposta correcta d’entre les opcions que s’hi ofereixen. A la ràdio, així com a l'aula, les respostes s'acompanyen d'una petita explicació que aprofundeix a la resposta. 

El guanyador d'aquest primer concurs a la ràdio ha guanyat com a premi l’edició de primavera del Calendari Folklòric de Mallorca. El calendari de Rafel Ginard, recuperat gràcies a la Fundació Mallorca Literària, Saïm Edicions, Andreu Ramis, Miquel Sbert i Toni Galmés, és un corpus del patrimoni cultural immaterial de l’illa, un testimoni de la relació de l’home amb el seu entorn. 

La pròxima cita radiofònica serà el dilluns, 3 d’abril, a les 12.30 hores del migdia. A partir d’ara, el programa Al Dia Mallorca d’IB3 Ràdio acollirà cada primer dilluns de mes el concurs ‘Qüestions de Mallorca’, creat pel servei de dinamització lingüística del Consell. 

Aquest concurs es realitza des del mes de setembre a diversos instituts de Mallorca. Ha arribat a més de 225 classes. Una vegada acaba el termini dels instituts per participar-hi, aquests s'obren al públic en general. Es poden trobar totes les edicions anteriors al web i a les xarxes socials de www.llenguamallorca.cat.