Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

<i> Loquis </i>, de Neus Nadal, reflexiona sobre la maternitat al Teatre Principal de Palma

Loquis , de Neus Nadal, reflexiona sobre la maternitat al Teatre Principal de Palma

(28/02/2023)

Aquesta coproducció amb La Fornal es podrà veure a la Sala Petita els dies 10, 11 i 12 de març

El Teatre Principal de Palma acollirà tres funcions a la Sala Petita del muntatge teatral Loquis els dies 10, 11 i 12 de març. Aquesta és una obra de la dramaturga Neus Nadal, qui també ha dirigit el muntatge, i està interpretada per Vanessa Roman, Maria Antònia Salas, Toni Lluís Reyes, Albert Mèlich, Eva Barceló, Bàrbara Nicolau i Apol·lònia Serra.

L'obra, coproducció del Teatre Principal amb La Fornal, s'estrenarà el divendres 3 al Teatre sa Teulera d'Andratx, donat que aquest text va guanyar el Premi Jaume Roca de Teatre 2021 que convoca l'Ajuntament d'Andratx. També es podrà veure el dissabte 4 al Teatre de Petra, on ha fet residència aquestes darreres setmanes.

Loquis s'ha presentat avui matí al Teatre Principal en un acte que ha comptat amb la presència de Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal, Josep Mallol, secretari tècnic del departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, i Neus Nadal, autora i directora, així com de tota la resta de l'equip artístic.

Cerdà s'ha referit a Loquis com "una obra rodona, una obra que sap com comença i com vol acabar, i en la qual tot encaixa en la darrera escena". El director del Teatre Principal ha elogiat Neus Nadal, de qui ha dit que "ara té l'oportunitat de créixer com a creadora" amb una producció de primer nivell "i un equip d'intèrprets de lux".

Sobre Loquis, Neus Nadal ha explicat que "parla de quina manera les dones hem de patir que la resta de la societat opini sobre coses que hauríem de decidir nosaltres, com el que passa en el nostre úter. Es tracta de decisions molt importants, molt transcendentals i són decisions que no saben si les prenem lliurement o influenciades per la pressió social". 

Loquis, que s'emmarca dins de les celebracions del Teatre Principal amb motiu del 8 de març, s'estrenarà a la Sala Petita el divendres 10 de març a les 20 hores, i també es faran funcions el dissabte 11 a les 20 i el diumenge 12 a les 18 hores.

Cal recordar que després de la funció del dissabte 11, tindrà lloc un Principal Plus, un col·loqui amb la companyia i el públic, mentre que per la funció del diumenge 12, els espectadors disposaran del servei Principal Menut, un servei de guarderia per a infants totalment gratuït.