Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Guia de supervivència per al desgel, la causa climàtica arriba al Teatre Principal

Guia de supervivència per al desgel, la causa climàtica arriba al Teatre Principal

(27/04/2022)

La gran acollida ha obligat a fer una tercera funció, el diumenge 1 de maig.

El Teatre Principal de Palma acollirà el pròxim dijous, divendres i diumenge (28 i 29 d'abril, i 1 de maig) el nou muntatge teatral Guia de supervivència per al desgel, una nova coproducció pròpia amb El Somni Produccions i Corcada Teatre.

Aquesta obra, que compta amb la dramatúrgia de Joan Tomàs Martínez i la direcció de Xavier Martínez, està interpretada per Clara Ingold, Albert Mèlich, Josep Orfila i Mercè Sancho. L'obra, que vol reflexionar sobre el canvi climàtic i les contradiccions que suposa voler combatre'l, persegueix, precisament, causar una petjada ecològica neutra, i que les funcions representades es facin sense consumir més recursos dels que són capaços de produir.

Per aconseguir-ho s'ha comptat amb la col·laboració d'Innoboreal, una empresa dedicada a reduir la petjada energètica que ha proveït del material necessari per a produir energia neta.

A la presentació de la coproducció hi han assistit Bel Busquets, consellera de Cultura, Patrimoni i Política lingüística; Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal de Palma; el dramaturg Joan Tomàs; els actors Albert Mèlich, Clara Ingold, i Josep Orfila; i el productor Luis Baró.

Busquets, que ha celebrat que a les dues funcions previstes inicialment (les dels dies 28 i 29 d'abril) s'hi hagi afegit la del diumenge 1 de maig, ha anunciat que les tres funcions seran accessibles per a persones amb dificultats d'escolta i disposaran de suport auditiu.

Per part seva, Joan Tomàs Martínez ha explicat que «davant el problema de l'emergència climàtica hem volgut tractar-lo a partir de la perspectiva artística, des del punt de vista de la creació. I ens hem topat amb contradiccions, amb obstacles i amb paradoxes a l'hora de voler fer una producció teatral ecològicament sostenible, uns obstacles per als quals no tenim eines, sols tenim interrogants. I això és el que volem plantejar, un debat col·lectiu entorn de l'emergència climàtica, sense dogmatitzar, sols qüestionant i plantejant preguntes».

En aquest sentit, Guia de supervivència per al desgel és una obra que transita entre la ficció i la realitat d'una companyia que vol fer un muntatge teatral, ha explicat Tomàs.

Després de la funció del divendres hi haurà un debat sobre sostenibilitat i teatre amb membres de la companyia, Debora Marquès (regidora de Cultura i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Sant Lluís), Virginia Seguí (tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Sant Lluís), Albert Baenas i Pere Rullan (socis fundadors d'Innoboreal), i el director del Teatre Principal de Palma, Josep R. Cerdà. Moderarà Tomàs Martínez.

Podeu veure la roda de premsa íntegra al nostre canal de Youtube, a l'enllaç: https://youtu.be/o8I08zkY8YM