Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

null Front comú de les institucions i les patronals de comerç per evitar una gran superfície a Ses Fontanelles

Front comú de les institucions i les patronals de comerç per evitar una gran superfície a Ses Fontanelles

(11/03/2019)

Consell, Govern i Ajuntament de Palma acorden amb AFEDECO i Pimeco defensar el model de comerç de proximitat enfront del que es pretén amb el macroprojecte de Can Pastilla.

Representants del Consell de Mallorca, del Govern de les Illes Balears i de l’Ajuntament de Palma s’han reunit aquest dilluns a Cort amb representants de les patronals del petit i mitjà comerç, Pimeco i AFEDECO, per analitzar les conseqüències jurídiques de la provisió emesa pel Tribunal Suprem la setmana passada. A la reunió, totes les parts han acordat fer un front comú per evitar el projecte de macro superfície de Ses Fontanelles, impulsat per Unibail-Rodamco.

La reunió ha estat presidida pel batle de Palma, Antoni Noguera, i hi ha assistit la consellera insular de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido; el secretari tècnic del Departament de Territori i Infraestructures, Marc López; el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela; els regidors de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne i de Turisme, Comerç i Treball, Jose Hila i Joana Maria Adrover, respectivament; la directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó; el president d’AFEDECO, Antoni Gayà, i el vicepresident de Pimeco, Jaume Rivera.

Les parts han acordat que es demanarà l’execució de la sentència de l’Audiència Nacional que dóna la raó al Govern. De tota manera, també s’ha fet evident que les diferents sentències que existeixen sobre Ses Fontanelles (Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i l’Audiència Nacional) són contradictòries i la provisió del Tribunal Suprem no es pronuncia en el fons de cap d’elles. En relació a les llicències urbanístiques municipals, s’ha recordat que actualment no hi ha cap projecte aprovat que permeti dur a terme la iniciativa després d’haver extingit la llicència municipal. 

Per últim, durant la trobada ha quedat clar tant per l’administració com per als petits comerciants que el model que s’ha de protegir és el del comerç de proximitat i no el de gran superfície i que qualsevol nova iniciativa a Ses Fontanelles s’haurà d’ajustar a la normativa en matèria de mobilitat, tant la que recull la nova Llei de Comerç com el Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca (PECMA), a punt d’aprovar-se de forma definitiva.