Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Fibló de Font es corona com a millor de la generació "F" al Gran Premi Nacional de Trot

Fibló de Font es corona com a millor de la generació "F" al Gran Premi Nacional de Trot

(20/05/2018)

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i Jaume Ramis president de l'Institut de l'Esport Hípic han volgut donar suport a una de les cites més esperades per als amants del trot

El trot nacional ja té un nou nom per a afegir al seu llibre d'or. Fibló de Font s'ha imposat aquest horabaixa en el 85è Gran Premi Nacional, amb una victòria apoteòsica decidida als darrers metres. 

De la Gran Diada Hípica de Son Pardo, aquesta era la prova més important, no sols per l'espectacular dotació econòmica, amb 100.000 euros a repartir, sinó per la transcendència i la tradició de la cursa, ja que és una de les proves esportives més antigues de les Balears, i de les poques que s'han disputat ininterrompudament, des de la seva primera edició el 1934.

Només llançar-se l'autostart Fantastic BS i Fortunato Dream es barallaren per agafar el cap. Finalment era el cavall menat per Xisco Bennàsar qui agafava la iniciativa, seguit pel de Toni Frontera. Flaixmataix Wing i Frit de Font rodaven darrere. Uns metres més endavant Fortunato Dream rellevava al cap a Fantastic BS i tercera es situava Fenomenal. Al toc de campana les dos primeres posicions no havien variat, però tercer tornava a ser Frit de Font. Així arribaren als darrers 500 metres, moment en el qual Fiblo de Font estava realitzant un atac per l'exterior que l'emparellava al capdavanter. Fiblo de Font i Fortunato Dream lluitaren per a la primera plaça. Finalment va ser el cavall de Joan Bauzà qui aconseguia la victòria del 85è Gran Premi Nacional de Trot a 1'17''1. Segon era Fortunato Dream i tercer Fantastic BS.

85è Gran Premi Nacional de Trot. 2.150m. Autostart.
1. Fibló de Font (Joan Bauzà) 1'17''1
2. Fortunato Dream (Antoni Frontera) 1'17''3
3. Fantastic BS (Francesc Bennàsar)
4. Flamenca de Font (Miquel Mestre) 1'17''9

Una altra prova destacada en el calendari de trot era el Gran Premi Sencers i Egües, per a cavalls no sanats i egües internacionals, sobre la distància de 2.150m. El guanyador d'aquesta prova va ser Uno la Chesnaie, a regnes de Miquel Mestre a 1'14''9. La segona posició era per a Bamba du Ponthieu i la tercera per a Ultreia du Pin.

Gran Premi Sencers i Egües. 2.150m. Autostart.
1. Uno la Chesnaie (Miquel Mestre) 1'14''9
2. Bamba du Ponthieu (Antoni Frontera) 1'14''9
3. Ultreia du Pin (Jaume Fluxà) 1'15''4
4. Un Nuage d'Osmoz (Emmanuelle Allard) 1'15''6

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i Jaume Ramis president de l'Institut de l'Esport Hípic han volgut donar suport a una de les cites més esperades per als amants del trot.