Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Exposició del Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2020 al Centre Cultural Sa Nostra

Exposició del Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2020 al Centre Cultural Sa Nostra

(14/09/2021)

Dijous 16 s’inaugurarà la mostra en el marc del 25è aniversari de la Nit de l’Art

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, juntament amb l’artista Paula Anta han presentat avui l’exposició «Khamekaye», projecte guanyador del Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2020; un reconeixement impulsat per la Direcció Insular de Cultura, a través de l’Arxiu del So i la Imatge de Mallorca, amb l’objectiu d’estimular la creació artística en matèria de fotografia contemporània.

L'exposició, que romandrà oberta fins al 16 de novembre, està formada per 9 fotografies a color en gran format i 4 fotos de mig format, a més de dues instal·lacions construïdes amb materials que ha tret la mar a la costa, com xarxes, troncs i plàstics. També s’exhibeix un vinil de gran format i una projecció, ambdós casos vinculats al relat de la mostra. 

«Esperam que aquesta exposició sigui una fita en el recorregut de la Nit de l’Art en el seu vint-i-cinquè aniversari», ha dit Busquets durant la roda de premsa, qui ha animat tothom a acostar-se, a partir de dijous, a Sa Nostra «per gaudir de l’art i de l’emoció d’aquesta instal·lació al voltant del projecte de Paula Anta que va ser guardonat amb el Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2020.Segons ha explicat Paula Anta, “Khamekaye” significa fita en la llengua wòlof, un dels idiomes més parlats al Senegal, i aquest terme es fa servir únicament per designar unes grans fites col·locades al llarg del litoral per marcar el lloc on, cap a l’interior, hi ha poblats. Tenen una intenció molt concreta, una utilitat pràctica i domèstica. Des del mar i des de l’arena, es pot saber on és el poblat.

L’artista ha reconegut que va quedar fascinada pel poder de construir i crear amb elements naturals i artificials i que es materialitza amb els khamekaye. De fet, Anta ha destacat que «és construcció que obeeix al principi creatiu i a la necessitat de senyalitzar, però amb elements de la natura i una composició molt curiosa amb fems que torna la mar».

A banda del premi en metàl·lic (7.000 euros) i la producció d’aquesta exposició emmarcada en la programació del Departament de Cultura, el Premi Mallorca de Fotografia Contemporània preveu l’edició d’un fotollibre - catàleg que es distribuirà per llibreries, fires i esdeveniments fotogràfics.