Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Éxit d'assitència a la visita del refugi del Palau del Consell i del Museu Es Baluard 

Éxit d'assitència a la visita del refugi del Palau del Consell i del Museu Es Baluard 

(18/06/2022)

40 persones participen d’aquesta activitat gratuïta conduïda per l’investigador Bartomeu Fiol

Aquest dissabte 40 persones han participat de l’activitat gratuïta conduïda per l’expert i investigador Bartomeu Fiol, qui ha explicat ha explicat la història dels refugis i el context en el qual es construïren a una conferrència que ha tengut lloc a la sala de Plens. Després, en grups reduïts de vint persones, s’ha visitat el refugi situat davall l’escala d’honor del Palau. A continuació, els assistents s’han desplaçat a la seu d’Es Baluard Museu, on es realitza la segona visita d’un refugi antiaeri. 

A Palma, durant la Guerra Civil, es varen construir uns 130 refugis públics i més de 600 de particulars. Finalitzada la guerra, la majoria es varen cegar, i amb el temps quedaren oblidats. 

Aquesta activitat té com objectiu recordar-ne la història, explicar què queda a dia d’avui d’aquells refugis i, sobretot, donar-ne a conèixer alguns que encara es conserven, com el del Palau del Consell i el d’Es Baluard Museu. Fiol, és l’autor del llibre Els refugis antiaeris de Palma i la defensa passiva a Mallorca durant la Guerra Civil (1936-1939), editat per Lleonard Muntaner, el 2019.