Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Exhaurides les entrades gratuïtes per al concert de Concha Buika amb la Simfònica

Exhaurides les entrades gratuïtes per al concert de Concha Buika amb la Simfònica

(22/09/2016)

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i la cantant mallorquina oferiran un concert gratuït demà vespre, al pati del Centre Cultural la Misericòrdia, per a 800 persones dins dels actes de la Diada de Mallorca.

En només tres dies les 800 invitacions per al concert de demà, a les 21 hores, s’han exhaurit. La cantant palmesana Concha Buika oferirà el seu primer concert juntament amb la Simfònica, un esdeveniment que molta de gent no s’ha volgut perdre. «Em tremolen els genolls de pensar que actuarem a la meva ciutat, estic molt emocionada. Després de gires tan llargues i destins tan llunyans, Mallorca s’enyora molt», ha declarat Concha Buika, durant la presentació del concert que forma part de la programació de la Diada de Mallorca.

També han estat presents a la presentació el director general de Cultura del Govern de les Illes Balears, Jaume Gomila; la directora insular de Presidència i Relacions Institucionals del Consell de Mallorca, Elena Ramis; la coordinadora general de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Noemí Garcies, i la gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Mar Rescalvo.

El públic podrà gaudir de la fusió de la polifacètica Buika, on el jazz, el flamenc i la música llatina confluiran amb els instruments i els músics de la Simfònica. Una simbiosi extraordinària entre dues institucions musicals de la cultura de les Illes Balears.

Amb aquest concert s’inicia la temporada de l’Orquestra Simfònica; hi participen la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, el Departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma. Des de les institucions s’ha celebrat poder comptar amb la cantant i poder oferir a la ciutadania un concert d’aquest nivell de forma gratuïta.

Essent el primer concert que fan junts Buika i la Simfònica està tot obert. «No sé quant durarà el concert, sempre ens passa que ens oblidam que és una Simfònica, que hi ha unes partitures i unes regles i ho allarguam i, al final, tot és una bogeria musical. Un dels miracles i dels misteris de la música és que Déu vulgui que la música mai no depengui del temps, sinó del tempo.»

Maria Concepción Balboa Buika, nascuda a Palma, ha estat envoltada de múltiples cultures al llarg de la seva vida. Buika té una varietat d’influències musicals, des del jazz i el flamenc pop fins a l’ànima i la polirítmia africana. Els seus discos flueixen entre el pop, el jazz, el soul, el reggae, l’afrobeat, l’R&B i el so flamenc pop de fons. Són diverses les seves col·laboracions, que inclouen Pat Matheny, Anoushka Shankar, Chick Corea, Nen Josele, Bec i Chucho Valdés, Seal i Nelly Furtado.