Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

47 establiments compromesos amb el sector productiu regalaran lots de producte de Mallorca finançats pel Consell Insular

47 establiments compromesos amb el sector productiu regalaran lots de producte de Mallorca finançats pel Consell Insular

(20/07/2021)

La Cooperativa Agrícola de Porreres ha acollit la trobada entre representants del Consell de Mallorca, cooperatives Agro-alimentàries de Mallorca, establiments del sector productiu i botigues amb compromís social que participen en la campanya de foment de les compres de producte local organitzada per la institució insular: «Amb el producte de Mallorca». Es tracta d’una iniciativa que ha posat en circulació 4.778 bons bescanviables per lots de producte de Mallorca i que dinamitzarà el sector productiu durant tot l’estiu. A més facilitarà la sortida de productes que s’han vist afectats per la COVID-19.

Així, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, s’ha reunit amb la presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerònima Bonafé, el president d'UCTAIB, Enric Pozo, i representants de les cooperatives, entre ells, Esperança Mora de la cooperativa agrícola de Porreres, i de la resta d’establiments participants. També hi han estat presents el director de Promoció Econòmica, Joan Font, i la directora d’Artesania, Marta Jordà. 

Concretament, els participants són Societat Agrícola i Ramadera de Petra; Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller; Cooperativa Agrícola Sant Joan; Societat Cooperativa pagesa de Pollença; Societat Cooperativa Agrícola i Ramadera de Llucmajor; Cooperativa Agrícola de Porreres; Cooperativa Pagesa d'Inca; Cooperativa Agrícola d’Andratx; Cooperativa Agrícola d’Artà; Agromallorca, Supermercat Terranostra; Productors Mallorquins de Fruits Secs; Societat Cooperativa Limitada del Camp Mallorquí; Agromart Balear; Fundació Deixalles, Bodega es Gallicant;  i Licors Moyà, que sumen un total de 47 establiments arreu de Mallorca.

Des de fa una setmana, la ciutadania pot sol·licitar els bons a través del web www.ajutsmallorca.com, indicant amb quin establiment vol participar. A partir del 25 de juliol i fins al 25 d’octubre, les persones amb un bo han de fer una despesa mínima de 200 euros a l’establiment escollit i el podran bescanviar pel lot de productes mostrant el QR del bo, el document d’identitat i els tiquets de compra.

El conseller Alzamora ha indicat que amb aquesta campanya “aconseguirem promocionar el producte de Mallorca entre la ciutadania i donar sortida a milers de productes, ja que són 22 productes per cada lot, i l’objectiu és repartir 4.778 lots. A més, fer un obsequi així no només és un reclam atractiu, sinó que també és una manera de premiar els consumidors de producte de Mallorca, molts d’ells clients habituals o fins i tot socis de les cooperatives”. 

Alzamora també ha destacat que els establiments participants s'estenen arreu de l'illa, a través de 24 municipis. 

Segons la presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerònima Bonafé, “Des de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears durant aquests mesos hem estat treballant mà a mà amb el Consell de Mallorca per a preparar aquesta campanya com a mesura per donar suport a les empreses del sector que s’han vist greument afectades per la COVID-19, com és el sector de l’oli, de l’oliva, de l’ametlla, del vi i d’altres productes. La iniciativa que ha posat en marxa el Consell de Mallorca permetrà que els consumidors coneguin les botigues de cooperatives com a referent de producte local de Mallorca i fidelitzar i premiar als nostres socis.”

“Volem recordar que hi ha 13 cooperatives repartides per tota l'illa de Mallorca que participen en aquesta campanya. A més de la de Porreres, també es repartiran lots de producte a les cooperatives municipals d’Andratx, Artà, Inca, Llucmajor, Petra, Pollença, Sant Joan i Sóller; Camp Mallorquí a Montuïri i Consell; Agromallorca a Palma, i Productors Mallorquins de Fruits Secs a Binissalem”, ha recalcat la presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries.  A més, hi participen altres establiments de municipis diferents. 

Lots de 22 productes de Mallorca

El lot conté 22 productes elaborats a l’illa i està valorat en 153 euros. Inclou tres botelles de vi; d’oli i d’olives; una bossa d’ametlles; productes frescos com formatge, sobrassada o un gató; però també un siurell, una bossa de tela de llengües o una peça de sabó, entre molts altres. 

Els productes formen part de les diferents denominacions d’origen presents a Mallorca (tant d’oli com de vi), de la IGP Sobrassada de Mallorca, IGP de l’Ametlla, IGP Vi de la Terra, l'Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, productors ecològics (APAEMA) i de professionals de l’artesania amb carta acreditada.