Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Es reuneix el primer Consell de Direcció de l’Agència de Defensa del Territori

Es reuneix el primer Consell de Direcció de l’Agència de Defensa del Territori

(24/02/2017)

Una vegada publicats els estatuts nous en el BOIB, l’Agència ha canviat de nom i, a més a més, el Consell de Direcció és públic. També, se n’ha augmentat el nombre de membres que ara són 8 representants dels grups polítics amb representació al Ple del Consell i 8 representants municipals.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha presidit el primer Consell de Direcció de l’Agència de Defensa del Territori. Amb l’aprovació dels estatuts nous al Ple del Consell del mes de gener, l’Agència canvia de nom i, a més a més, també n’augmenta la transparència perquè les reunions del Consell de Direcció seran públiques.

Un de les principals novetats és que els sobrants de l’Agència, és a dir, tots els ingressos que superin les despeses, es repartiran entre els municipis adherits. La consellera Garrido ha explicat que «es tracta d’una iniciativa important perquè retorna ingressos econòmics als municipis que han decidit cedir les competències de disciplina urbanística al Consell».

Per altra banda, han augmentat a 8 els membres dels grups polítics amb representació al Ple del Consell. D’aquesta manera, tots els partits polítics hi tenen veu i vot, ja que fins ara el Pi-Proposta per les Illes i Ciutadans no podien votar. Al mateix temps, els membres municipals també han passat de 5 a 8 i, almenys la meitat, han de ser batles o batlesses de municipis adherits a l’Agència.

A més, la denominació de l’òrgan ha passat d’Agència de Disciplina Urbanística a Agència de Defensa del Territori. La consellera ha afirmat que amb el nou nom «es diu clarament el nostre objectiu, que és preservar el nostre territori de les construccions il·legals».

Durant el Consell de Direcció, s’han acordat 7 ordres de demolició d’obres a Algaida, Muro, Consell, Montuïri (dues), Marratxí i Alcúdia. La més destacada és la d’Alcúdia perquè es tracta de dos habitatges construïts en sòl rústic de màxim nivell de protecció. La infracció s’ha comès en una Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI) d’alt nivell de protecció i en una Àrea de Protecció Territorial de Costes, on l’ús d’habitatge està prohibit.

La construcció, que s’ha de demolir, també conté una piscina, un estany, un camp de minigolf de gespa natural i diverses terrasses. A més, s’ha pogut comprovar que aquesta casa està publicitada a portals web per a lloguers turístics.