Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Es restableix la normalitat a les carreteres de Mallorca

Es restableix la normalitat a les carreteres de Mallorca

(21/01/2020)

Des de dissabte, l’equip d’Emergències de Carreteres del Consell ha atès més de 130 incidències relacionades amb el temporal. Des d’ahir, els Bombers de Mallorca han duit a terme 133 actuacions.

Dues carreteres del Consell continuen a hores d’ara tancades pels efectes de la borrasca Glòria a Mallorca. La situació més complicada és a la carretera entre Alaró i Orient (Ma-2100), que va quedar ahir, dilluns, intransitable pel despreniment de pedres damunt la via. Operaris de l’equip d’Emergències de Carreteres del Consell hi continuen fent feina per restablir la circulació.

A més d’aquesta via, continua tancada, en aquest cas per acumulació d’aigua, la carretera de l’Albufera (Ma-3433), que uneix sa Pobla amb la Platja de Muro. Abans del migdia s’ha tornat a obrir a la circulació la carretera de Maria de la Salut a Llubí (Ma-3513); l’Ma-3300, entre Sineu i Petra, i la carretera vella entre Petra i Manacor (Ma-3320 A).

A primera hora del matí la caiguda d’un arbre ha obligat a tallar durant menys d’una hora la carretera de la serra de Tramuntana (Ma-10) entre Fornalutx i el túnel de Monnàber. També s’ha hagut d’actuar al tram comprès entre Andratx i Estellencs pel despreniment de roques damunt la via i a la carretera de Valldemossa (Ma-1110) per la caiguda d’un pi que ocupava part de la calçada.

En total, des de dissabte, els operaris de l’equip d’Emergències de Carreteres de la institució insular han duit a terme 131 actuacions relacionades amb les pluges intenses i el vent; 19 incidències dissabte, 32 diumenge i 80 durant la jornada d’ahir. De fet, aquest dilluns varen arribar a estar tancades al trànsit fins a 11 carreteres i dos passos inferiors.

 

133 actuacions dels Bombers de Mallorca i recerca activa d’un excursionista

Els Bombers de Mallorca continuen a hores d’ara actuant a diversos punts de l’illa a causa del mal temps. La majoria de les actuacions s’han registrat al llevant de Mallorca, en especial, a Manacor i a Sant Llorenç des Cardassar. El cos de Bombers del Consell participa, juntament amb la Guàrdia Civil, a l’operatiu de recerca d’un excursionista desaparegut al torrent de na Mora a Fornalutx, iniciat ahir horabaixa.

En total, entre ahir i avui dematí s’han fet 133 intervencions, repartides en 104 assistències (la majoria per esgotaments d’aigua —65— i tasques de neteja —24—), cinc incendis urbans, quatre rescats i vint actuacions de prevenció.