Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Es posposa fins al dia 15 pel temporal les obres per estabilitzar els talussos del vial i vorera de la carretera de Sa Mola al Port de Sóller i la reparació de la marquesina de fusta

Es posposa fins al dia 15 pel temporal les obres per estabilitzar els talussos del vial i vorera de la carretera de Sa Mola al Port de Sóller i la reparació de la marquesina de fusta

(05/11/2021)

Estava previst que comencessin el dilluns però l'empresa contractista que ha de desplaçar materials, maquinària i personal des de la península per via marítima ha vist ajornat el transport uns dies

L’inici de es obres d'estabilització dels talussos del vial i la vorera de vianants de la carretera Ma-11 de Sa Mola a l'accés al Port de Sóller, en el punt quilomètric 32, previst per al dilluns dia 8 s'ha posposat fins dia 15 de novembre. La motivació principal és que l'empresa contractista de l'obra, que ha de desplaçar materials, maquinària i personal des de la península per via marítima, ha vist ajornat el transport uns dies per causa del temporal que ja està afectant la zona mediterrània i que ha de continuar els propers dies.

Aquestes obres consistiran en l’execució d’una sèrie de mesures de protecció contra despreniments rocosos dels talussos del tram afectat per augmentar la seguretat dels vianants i dels vehicles que passen per la via. Una vegada acabats els treballs es repararà la marquesina de fusta danyada.

Les diferents actuacions previstes causaran diverses restriccions de trànsit. En concret, es prohibirà la circulació de vianants per la vorera en tot el tram mentre durin les obres i en horari de feina. Es preveu un pas de vianants alternatiu durant aquest horari pel marge esquerre de la carretera, entre carretera i tren. A més, hi haurà restriccions amb possibilitat de passos alternatius i talls puntuals del carril de circulació en direcció al Port de Sóller.  

Es tracta d’una zona on la carretera que transcorre en direcció al Port de Sóller s’encaixa amb el massís rocós de Sa Mola abans de l’entrada al túnel que du el mateix nom. Són materials calcaris excavats mitjançant explosius per construir el túnel amb diferent graus d’alteració i fracturació que fan que l’erosió que presenten sigui important en alguns punts. Així, en aquesta zona es produeixen despreniments rocosos de diversa magnitud i amb certa freqüència i, per això, s'actua amb aquest projecte per evitar que suposin un risc i aportar seguretat a la zona. Aquest tram de carretera ja disposa d’algun tipus de proteccions contra despreniments que ara s'ampliaran.

Abans, es faran tasques de sanejament i neteja de blocs inestables als talussos implicats perquè els treballadors puguin fer les obres previstes amb seguretat.

En finalitzar els treballs d'estabilització dels talussos, es repararà la marquesina de fusta que, en l'actualitat, es troba molt deteriorada.

El pressupost d'aquestes obres és de 25.813,18 euros i el termini màxim previst d'execució és de dos mesos.