Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Es crea el Màster en Gestió de les Polítiques Públiques

Es crea el Màster en Gestió de les Polítiques Públiques

(06/06/2018)

El Govern, el Consell de Mallorca i la Universitat de les Illes Balears signen el conveni per a la creació, gestió i impartició del Màster en Gestió de les Polítiques Públiques durant els cursos 2018-19 i 2019-20

El Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques, el Consell de Mallorca i la UIB, a través de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB), han signat aquest dimecres el conveni de col·laboració per a la creació, gestió i impartició del Màster en Gestió de les Polítiques Públiques a la UIB durant els propers cursos 2018-19 i 2019-20.
 
El màster està dirigit a empleats públics de tots els nivells que tinguin una titulació universitària o equivalent, a més de les persones amb una titulació universitària oficial obtinguda els cinc darrers anys.  L’objectiu és introduir i consolidar l’especialització en la gestió de les polítiques públiques amb la finalitat de continuar millorant la prestació dels serveis públics que duen a terme la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i totes les administracions i organismes públics de les Illes Balears.
 
La consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, en representació del Govern de les Illes Balears, ha participat a l’acte de signatura del conveni juntament amb el rector de la UIB, Llorenç Huguet, i, per part del Consell de Mallorca, el seu titular d’Economia i Hisenda,  Cosme Bonet, i la consellera insular de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino.
 
Amb la finalitat de millora dels serveis públics, el Consell de Govern va aprovar en la sessió del passat dia 6 d’abril l’acord pel qual s’autoritza la firma d’aquest conveni, ja que es considera necessari dotar-se d'una formació universitària sobre polítiques públiques que abasti l'estudi dels elements clau de la nova governança pública, especialment els aspectes relacionats amb la gestió de polítiques, la hisenda pública, l'organització de les administracions públiques, la innovació i la gestió de les persones en aquestes institucions.
 
A més, aquest tipus d'estudis ha de fomentar la recerca en aquest àmbit. La incorporació de persones noves en la funció pública amb talent, que disposin d'una formació sòlida, innovadora i crítica de la gestió pública, i la consolidació i millora de la formació i les capacitats del personal que presta serveis en l'administració, són motius per emprendre aquesta iniciativa, la qual ha de revertir en benefici de l'Administració autonòmica, i de la resta d'administracions del nostre àmbit, en els propers anys.
 
La UIB oferirà per al pròxim curs un màxim de 30 places de curs complet i 5 alumnes més per mòdul. S’impartirà de setembre de 2018 a maig de 2019, els dijous i divendres de 16.30 a 20.30 h., en la modalitat semipresencial amb videoconferència a Eivissa i Menorca.
 
El màster s’estructura en sis mòduls de 10ECTS cada un: Política i democràcia; Polítiques públiques en el nou escenari de la Unió Europea; Organització i actuació del sector públic. El nou paper de la ciutadania; Responsabilitat i sostenibilitat en la gestió pública, Innovació en la gestió i avaluació de polítiques públiques i Valors, direcció, lideratge i gestió de persones.
 
El preu del màster gràcies al conveni signat pel finançament del Govern i del Consell, és de 1.500 euros per la matrícula del curs complet o 300 euros per mòdul.  L’alumnat que aprovi el curs obtindrà un títol propi de la UIB de 66ETCS i el que cursi únicament un mòdul obtindrà el títol de curs d’especialització universitària sobre el mòdul realitzat.
 
El període de inscripció s’obrirà el mes de juny i la matrícula es realitzarà durant el mes de juliol. Està previst que el curs comenci el 22 de setembre. Si les sol·licituds de matrícula superen el nombre màxim de places, es constituirà una Comissió de selecció, que en realitzarà una selecció, d’acord amb uns criteris objectius que es publicaran prèviament a l'obertura del termini de matrícula.
 
El conveni de col·laboració estableix que l’Administració de la CAIB, a través de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques, i el Consell de Mallorca, finançaran parcialment el cost del Màster, que s’estima en 108.000 euros per a cada edició, i preveu una aportació anual de 43.000 euros per part del Govern durant dos exercicis –en total 86.000 euros- i de 35.000 euros en el cas del Consell de Mallorca -un total de 70.000 euros en dos anys-.
 
La direcció del màster recau en la catedràtica de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial i exeurodiputada, Teresa Riera, i en la professora titular d’universitat de Dret Administratiu amb experiència en gestió pública Joana Maria Socias. La coordinació del curs la realitzaran el director de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP), Jaime Tovar, i el tresorer del Consell de Mallorca, Antoni Serra Puig.
 
El nombre d’edicions del Màster que es preveu realitzar inicialment és de dues, una a l’any 2018, curs acadèmic 2018/2019, i una altra l’any 2019, curs acadèmic 2019/2020. Aquest màster, ubicat en el marc dels estudis propis de la UIB, dóna continuïtat a la línia d’actuacions per a la professionalització i millora de l’administració pública i en la qualitat dels serveis. Tota la informació del Màster i del professorat en www.fueib.org.