Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Entra en funcionament la nova passarel·la del passeig de l’estació de Muro

Entra en funcionament la nova passarel·la del passeig de l’estació de Muro

(08/06/2020)

La infraestructura connecta el primer i el darrer tram del camí separats per un torrent, fet que obligava els vianants a fer part del trajecte per la carretera.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Mobilitat i Infraestructures de la institució insular, Iván Sevillano, acompanyats pel batle de Muro, Antoni Serra, han inaugurat avui la passarel.la que fa d’enllaç entre el passeig que surt del municipi i que transita al costat de la carretera (Ma-3500) amb el tram que arriba a l’estació de tren, separats fins ara per un torrent. Una intervenció executada i finançada pel Consell que millora l’accessibilitat i seguretat dels vianants.

Cladera ha explicat que “hem resolt una reivindicació que fa molts d’anys que feia el poble de Muro i que a la fi és una realitat. L’obra millora la seguretat i permet una continuïtat a peu o en bicicleta des del poble fins a l’estació. Afavoreix la mobilitat sostenible i, a més, redundarà en l’ús del transport públic”. 

Les obres varen començar el passat 7 de gener i finalitzaren dia 4 de maig. El Consell va licitar el projecte a l’empresa Amer e Hijos S.A. per un cost de 185.000 €. El conseller Iván Sevillano ha assegurat que “el projecte està molt en la línia de les polítiques que volem dur a terme, de mobilitat sostenible. Sabem que la nova passarel·la no només s’emprarà pel que volen arribar fins a l’estació sinó que també pels que volen fer una passejada i gaudir de l’entorn”.

La nova passarel·la fa 160 metres de llarg, 2,1 d’ample i inclou una tanca de protecció. No transcorre aferrada a la carretera, sinó que està segregada i cerca el pont del Camí Vell, des d’on s’accedeix sense problemes a l’estació, ubicada a un quilòmetre i mig del poble. 

El batle Antoni Riera ha agraït la implicació del Consell per fer possible la millora d’aquest passeig que obligava els vianants a fer part del recorregut per una via gairebé sense voral i per on els vehicles circulen a elevada velocitat.  
 

Vídeos

Entra en funcionament la nova passarel·la del passeig de l’estació de Muro