Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Els ossos de Montaigne, estrenat aquest estiu al Festival Grec, arriba al Teatre Principal de Palma

Els ossos de Montaigne, estrenat aquest estiu al Festival Grec, arriba al Teatre Principal de Palma

(16/09/2022)

L'espectacle, dirigit per Glòria Balañà, es representarà a la Sala Gran el divendres 16 de setembre

El Teatre Principal de Palma acull aquest divendres 16 de setembre, a les 20 hores, el muntatge teatral Els ossos de Montagine, impulsada per la directora Glòria Balañà Altimira, amb dramatúrgia de Sadurní Vergés. L'espectacle es va estrenar el passat juliol al Festival Grec de Barcelona, i és una coproducció d'aquest mateix festival, del Teatre Principal de Palma, d'Escenapart i de l'Associació Elecktra, gràcies a la beca Premis Barcelona 2020.

A partir del moment històric de suspensió del temps que s'ha viscut recentment, Els ossos de Montaigne vol reflexionar sobre la interrupció sobtada del flux de vida -ja sigui per una malaltia, una guerra o un accident- que genera una esquerda en la pretesa seguretat i fortalesa de la humanitat.

El muntatge teatral, a més de la direcció de Glòria Balañà, compta amb la dramatúrgia de Sadurní Vergès, que el 2018 va guanyar el premi Mallorca de Dramatúrgia, i amb la interpretació de Daniela Brown, Marina Fullana i Laura Lliteres. Cal recordar que Fullana i Lliteres són les integrants de la companyia mallorquina de dansa Unaiuna.

La inspiració d'aquesta peça és el pensador francès del Renaixement Michel de Montaigne, que es va retirar de la vida pública durant deu anys per a escriure els seus assajos. Comença amb la recerca sobre les seves restes mortals i es deté quan sembla que s'han localitzat. A partir d'aquí l'acció queda en suspens i s'arriba a un espai habitat per tres figures femenines –Daniela Brown, Marina Fullana i Laura Lliteras– i una sèrie de pensaments.

Així doncs, els pensaments dialoguen amb la dramatúrgia visual escènica, desplegada en un llenguatge físic i coreogràfic a càrrec de la companyia Unaiuna. A més, s'escolten, a vegades en la llengua original en què van ser escrits, fragments de Plató, del mateix Montaigne, de Pascal, John Cage, Susan Sontag, Slavoj Zizek, Franco Bifo Berardi o Paul B. Preuat.