Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Els Bombers de Mallorca s’integren en la xarxa de telecomunicacions TETRAIB

Els Bombers de Mallorca s’integren en la xarxa de telecomunicacions TETRAIB

(01/07/2021)

Amb la migració es millorarà l’eficàcia de les comunicacions i s’aconseguirà una coordinació més eficaç entre els diferents cossos de seguretat i emergències de les Illes Balears.

Els Bombers de Mallorca s’integraran en la xarxa de telecomunicacions TETRAIB, un sistema de comunicació mòbil segur per al personal de les administracions públiques amb competències de seguretat i emergències de les Illes Balears. A partir d’ara, els bombers estaran en un període de proves en el qual es compaginarà el sistema actual (TETRAPOL) amb el TETRAIB, fins que aquest darrer estigui totalment integrat, complint així amb el conveni signat entre el Consell de Mallorca i l’Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears (IBETEC). 

Amb la migració al sistema TETRAIB es millorarà l’eficàcia de les comunicacions dels Bombers de Mallorca, al temps que s’aconseguirà homogeneïtzar les transmissions i una col•laboració i coordinació major entre els diferents cossos de seguretat i emergències de les Balears. 

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha afirmat que «aquest canvi forma part del compromís del Consell de Mallorca per actualitzar i millorar les infraestructures i l’equipament del servei dels Bombers de Mallorca, per poder, així, oferir el millor servei a la ciutadania de l’illa i garantir-ne la seguretat».

La xarxa de telecomunicacions TETRAIB va ser creada pel Govern de les Illes Balears i estableix un sistema de comunicacions propi i únic a tot el territori perquè el facin servir els serveis d’urgències i emergències, s’hi integren tots els serveis, les entitats i els organismes públics amb funcions relacionades amb aquesta matèria. Ja hi estan integrats el Servei d’Emergències de les Illes Balears (112), el Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU 061), l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), policies locals i protecció civil, entre d’altres.

Per fer la migració del servei de comunicacions dels Bombers de Mallorca a la xarxa TETRAIB, s’adquiriran tota una sèrie de dispositius nous: terminals portàtils (70 unitats), terminals portàtils ATEX (20 unitats), terminals fixes (13 unitats), terminals mòbils per a vehicles lleugers (21 unitats) i terminals mòbils per a vehicles pesats (36 unitats).