Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Els Bombers de Mallorca celebren una jornada de portes obertes per la Diada

Els Bombers de Mallorca celebren una jornada de portes obertes per la Diada

(08/03/2020)

La presidenta Cladera i el conseller d’Hisenda i Funció Pública han assistit a la festa dels bombers al parc d’Inca.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, han visitat el parc de bombers d’Inca durant la jornada de portes obertes englobada en la Diada dels Bombers de Mallorca. A la visita també ha assistit el batle d'Inca Virgilio Moreno, amb qui han fet un recorregut pel parc i demostracions d'actuacions.

La presidenta ha destacat els 35 anys de feina del cos de Bombers de Mallorca i els gairebé 117.000 avisos que han atès en la seva història. «Estam molt agraïts per la feina que fan els Bombers de Mallorca, que sempre hi són quan els necessitam. Per això, treballam per reforçar aquest servei, amb més personal, més vehicles i millors instal.lacions Tenim com objectiu aquesta legislatura oferir totes les eines als bombers perquè puguin seguir donant aquest bon servei a la població de Mallorca», ha assegurat Cladera. 

La jornada de portes obertes té com objectiu apropar el cos dels bombers a la ciutadania i perquè conegui de primera mà les instal•lacions, els vehicles i l’equipament que empren en el dia a dia. La jornada de portes obertes s’ha fet, a més del parc d’Inca, a Calvià, Llucmajor i Manacor, de 10.00 a 13.00 hores.

Durant la jornada, el Grup de Rescat en Muntanya ha fet una demostració d’una acció de salvament. L’equip especialitzat ha simulat el descens d’una llitera amb un ferit amb una tirolina. A més, els visitants han pogut conèixer les instal•lacions dels bombers, les dependències i han pogut pujar als vehicles.

El Consell ha pressupostat per enguany una partida de 2,3 milions d’euros en millores i per adquirir elements d’indumentària, vehicles, transport, utillatge, mobiliari i maquinària. També es preveuen millores a les instal•lacions de la prefectura, al centre de comunicacions i per crear un espai formatiu, així com la inversió en la posada en marxa d’un programa d’informàtica nou per a la gestió integral del servei.