Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Eliminada definitivament l'àrea de peatge del túnel de Sóller

Eliminada definitivament l'àrea de peatge del túnel de Sóller

(02/11/2021)

El conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell, Iván Sevillano, presenta el final de les obres de demolició d'una infraestructura que suposava un «estigma» per vincular-se amb el «cas de corrupció» i una «injustícia» per als veïns de la zona

L'eliminació de tota la infraestructura construïda entorn de l'àrea de peatge del túnel de Sóller ja és una realitat. Es posa fi així a «l’estigma d'aquesta obra que tristament es continuava vinculant amb el cas de corrupció que va envoltar el procés de construcció», ha ressaltat avui  Ivan Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca.

Sevillano ha inaugurat avui dematí el resultat de l'eliminació de les cabines i màquines de peatge en desús des de desembre de 2017, quan va acabar la concessió del túnel i que va comportar que la infraestructura passàs a ser gratuïta. A l'acte han assistit el batles de l'Ajuntament de Bunyola, Andreu Bujosa; el tinent de batle i regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Sóller, Carlos Darder Rosell, i el segon tinent de batle de l'Ajuntament de Fornalutx,  Andreu Barceló.

Les obres per a aquesta demolició, una de les actuacions més esperades per als veïns de la zona, varen començar el 22 de juny passat i suposen la darrera passa per deixar enrere el record del rebutjat peatge dins la política impulsada per l'actual equip de Govern del Consell de Mallorca per al túnel de Sóller. Com ha recordat Sevillano, «va començar amb el rescat de la concessió, la gestió i ara la retirada de les cabines de pagament». Tot això suposa «retornar el túnel als mallorquins i, sobretot, als habitants de la vall de Sóller i Bunyola, per qui aquesta via era una necessitat i que varen haver d’aguantar durant més de 20 anys una situació d'injustícia a la qual ha posat fi el Consell». A això ha afegit la reestructuració de l'entrada al túnel per «seguretat».

Aquesta retirada de la infraestructura fixa de l'antic peatge obeeix, a més, a la necessitat d'eliminar obstacles inservibles a la lliure circulació de vehicles que transiten pel túnel, reordenar l'espai i evitar accidents per impactes de vehicles contra instal·lacions, voreres i illetes que protegien les cabines de cobrament. Amb el desmantellament d'aquesta instal·lació s'ha mantingut només la zona d'explotació i manteniment que inclou l'edifici de control de l’estructura.

A més, s'ha reposat el paviment asfàltic en la zona que ocupava la zona de peatge i en l’accés des de la rotonda, també la senyalització horitzontal i vertical necessària. 

El pressupost de totes aquestes actuacions ha ascendit a 337.813,21 euros.

Vídeos

tunel