Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El vicepresident primer inaugura l'exposició «10 mirades a l’arxiduc Lluís Salvador»

El vicepresident primer inaugura l'exposició «10 mirades a l’arxiduc Lluís Salvador»

(01/08/2015)

L'exposició estarà oberta fins el pròxim 31 d'agost i es podrà visitar als jardins de la Cartoixa de Valldemossa.

El vicepresident primer i conseller executiu de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha inaugurat l'exposició «10 mirades a l’arxiduc Lluís Salvador» als jardins de la Cartoixa de Valldemossa. A l'acte també hi han assistit el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, i el regidor d'Esports, Participació i Medi Ambient de l'Ajuntament de Valldemossa, Antoni X. Colom. Miralles ha manifestat que "l'obra de l'Arxiduc és de gran importància per l'illa de Mallorca i aquesta mostra ens farà un recorregut per la seva vida". 

L'exposició estarà oberta al públic fins el proper 31 d'agost i es pot visitar de les 9:30 a les 18:30 hores cada dia. L'entrada és gratuïta. El conseller de Cultura, Patrimoni i Esports ha convidat a tots els mallorquins perquè hi assisteixin i així, a part de veure l'exposició, "també podran gaudir del paratge que envolta la Cartoixa". 

El títol de la mostra remet a les 9 visions de l’obra de Lluís Salvador que es plasmen en diferents panells que han fet experts en l’obra i la vida d’aquesta figura. Les nou mirades inclouen àmbits tan diferents i interessants com els seus estudis científics sobre l’illa i les seves possessions a la serra de Tramuntana. A més, també són objecte d’atenció les seves relacions socials amb personatges rellevants i intel·lectuals destacats de l’època.

Per la confecció de l'exposició, hi han participat José Escalona, Sebastià Perelló, Joan Mayol, Joan Carles Palos, Francesca TugoresJoan Ramis Pujol, Onofre Rullán, Pere de Montaner i Jaume March. Aquesta mostra pertany als actes de celebració de l'Any Arxíduc Lluís Salvador, quan es compleix el primer centenari de la seva mort.