Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El trànsit rodat a la carretera del Far de Formentor s’ha reduït un 78 % durant el Pla pilot

El trànsit rodat a la carretera del Far de Formentor s’ha reduït un 78 % durant el Pla pilot

(03/09/2018)

Si diàriament el mes de maig (2018) van passar per la via 4.750 vehicles, el mes d’agost d’enguany la xifra s’ha situat en 1.050.

El trànsit rodat a la carretera del Far de Formentor (Ma-2210) s’ha reduït en un 78 %, amb l’entrada en funcionament de les restriccions d’accés, el passat 9 de juliol. Si diàriament el mes de maig (2018) van passar per la via 4.750 vehicles, el mes d’agost d’enguany la xifra s’ha situat en 1.050.

A principis de juliol es va posar en marxa el Pla pilot a la carreta de Formentor, per tal de limitar el trànsit que arribava al far entre les 10 i les 19 hores. A l’alçada de la platja de Formentor, un informador mediambiental s’ha encarregat d’assabentar els conductors de les restriccions per als vehicles amb motor, que han estat vigents fins el passat 31 d’agost.

Les dades recollides pel sistema aforador de trànsit han comptabilitzat tots els vehicles (cotxes, motos, bicicletes i camions) que han passat, les vint-i-quatre hores del dia, ja sigui dins la franja de restriccions o no.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha valorat «positivament la posada en marxa d’aquest Pla pilot durant aquests gairebé dos mesos, si bé, ara caldrà que ens reunim totes les parts implicades per fer-ne una valoració completa i perfilar allò que no hagi acabat de funcionar.»

Autobús llançadora
Per tal de poder arribar fins al far, els visitants han pogut agafar el bus llaçadora del Transport de les Illes Balears (TIB), que sortia des del Port de Pollença, amb parades al mirador des Colomer, a la platja de Formentor, a cala Murta-cala Figuera i al far.

Durant aquests gairebé dos mesos han utilitzat l’autobús llançadora més de 34.000 persones, el que representa uns 69.789 viatges (bitllets venuts), segons dades de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears.

En les pròximes setmanes, el Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament de Pollença, la Direcció General de Trànsit, la Guàrdia Civil, l’Autoritat Portuària i el Consell de Mallorca, es reuniran per valorar aquest Pla pilot.