Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Teatre Principal posa a disposició dels espectadors Mar de fons i In ex cloure

El Teatre Principal posa a disposició dels espectadors Mar de fons i In ex cloure

(03/04/2020)

Aquesta producció estarà penjada en el web des d’avui divendres

El Teatre Principal de Palma ha penjat en el seu web www.teatreprincipal.com i en el seu canal de Youtube el muntatge teatral Mar de fons, de la companyia Iguana Teatre, que es va estrenar a la Sala Gran el 26 de gener de 2019, i In ex cloure, de Jaume Miró

Mar de fons és una producció del Teatre Principal de Palma i el Teatre Lliure de Barcelona amb Iguana Teatre, que ens situa a l’estiu de 1936, quan les tropes republicanes desembarcaren a les costes del llevant mallorquí per recuperar l’illa, que s’havia posicionat al costat de l’alçament militar. Com la mar de fons, les onades que arriben a la costa originades per un temporal ja passat, les restes de l’estiu de 1936 han sacsejat la societat mallorquina amb conseqüències encara ben presents vuitanta anys després.

Dirigida per Pere Fullana, aquesta obra és fruit del treball d’un equip de dramaturgs format pel mateix Fullana, Jaume Miró, Carme Planells i Aina Salom i està interpretada per Maria Bauçà, Rodo Gener, Lluqui Herrero, Albert Mèlich, Carles Molinet i Rosa Serra.

In ex cloure es va estrenar el 14 de setembre a la Sala Petita, com a lectura dramatitzada. Es tracta d’una peça d’investigació contemporània de Jaume Miró, en la qual fa una recerca sobre preguntes que fins ara no s’han pogut plantejar. Aquesta recerca, en la família de Joan Bibiloni i dels seus fills -Marc i Frederic-, ressona i rebota en preguntes que són perfectament exportables a altres famílies: De quins secrets familiars ens han protegit a ca nostra? Com influencien aquests secrets al que jo som ara? De quina manera em condicionen? Qui són els nostres exclosos familiars?  I per què ho són?

D’aquesta manera, el Teatre Principal vol fer arribar la cultura a casa en aquests dies de confinament i, per això, posa a disposició del públic produccions de temporades anteriors. A més de Mar de fons i In ex cloure, també es poden veure La comèdia dels errors, La classe, Comviure, Nadie va a los cumpleaños en verano, Sentinel i La nit de Catalina Homar.