Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal obri la nova plataforma de continguts digitals Principal a la carta

El Teatre Principal obri la nova plataforma de continguts digitals Principal a la carta

(19/10/2021)

Una subscripció anual permetrà disposar de tot el contingut

El Teatre Principal disposa des d'avui del Principal a la carta, una plataforma pròpia de continguts digitals on els espectadors trobaran espectacles de música, dansa, teatre i lírica i als quals podran accedir a través d'una subscripció anual.

El Principal a la carta ha estat presentat avui matí en un acte que ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política lingüística, Bel Busquets, i el director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà.

En aquests moments, la plataforma disposa de 15 títols dels més variats gèneres escènics tot i que ben aviat s'incorporaran més títols, i també se n'hi afegiran de nous de forma regular al llarg de l'any.

Entre les obres que estan disponibles destaquen títols com El combat del segle, Nua, en teatre; Verding o La serva padrona, en lírica; Unexploded bomb o Very, very Slightly, en dansa; i concerts com els que oferiren Highlands Project, Salvatge Cor i Ferran Palau o el de Roger Pistola.

El cost de la subscripció anual és de 25 euros i això permet l'accés a tot el contingut de la plataforma de manera il·limitada. Per accedir a la plataforma es pot fer a través de la pàgina web del Teatre Principal o directament a www.principaalacarta.com.

Bel Busquets ha explicat l'origen d'aquesta iniciativa que cal anar a cercar-la a l'època del confinament a causa de la pandèmia quan "el Teatre Principal va fer de la necessitat virtut" i començà a oferir continguts oberts d'espectacles de temporades passades. Després del confinament, amb el teatre obert però amb restriccions, es començà a oferir espectacles en línia, un procés que ara arriba a aquesta plataforma "que posa al servei de la ciutadania els continguts del Teatre Principal més enllà de l'emergència sanitària", assegura Busquets.

Josep R. Cerdà ha precisat que "les arts escèniques no poden quedar al marge dels processos de digitalització que ja afecta a tots els àmbits de la societat". I ha assegurat que fa anys que pensa en aquesta eina com una fórmula "per donar una segona vida a les produccions i coproduccions del Teatre Principal".

La presencialitat del teatre és que el fa un art únic i molt especial i al mateix temps "converteix el fet teatral en efímer i no perdurable", un fet que es pot superar gràcies a eines com el Principal a la carta, ha explicat Cerdà.

Per pujar les obres a la plataforma s'acorda primer amb les companyies i amb els actors una remuneració i en el cas dels intèrprets aquest acord ha arribat gràcies a una negociació amb l'Associació d'Actrius i Actors Professionals de les Illes Balears.

Amb el Principal a la Carta, el Teatre Principal es converteix en un dels pocs teatres d'Espanya que compta amb una plataforma de contingut digital, donat que fins ara sols disposen d'aquesta eina el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya a Barcelona, i el Teatro de la Abadía de Madrid.

"L'objectiu no és aconseguir unes grans audiències sinó oferir un servei públic, crear un nínxol on els espectadors puguin trobar aquelles produccions escèniques del seu interès", ha conclòs Cerdà.