Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Teatre Principal no ha rebut cap sanció per incompliment de les mesures covid

El Teatre Principal no ha rebut cap sanció per incompliment de les mesures covid

(12/08/2021)

El Teatre Principal de Palma va rebre la visita d'inspecció de la Policia Local de Palma el dia 30 de juliol, durant la qual va aixecar acta del públic assistent al concert de Quique González. En aquells moments hi havia un total de 313 entrades venudes, d'una capacitat total de 800 butaques. D'aquestes entrades, 211 ocupaven l'espai de la platea, que té 298 butaques. Per tant, l'ocupació del teatre, ni totalment ni contant només la zona de platea, no superava el 75% de la seva capacitat que estableix la normativa actual. El Teatre Principal de Palma en cap moment va superar la capacitat permesa per la normativa sanitària. Aquestes xifres són les que consten a l'acta de la Policia Local de Palma.

La normativa publicada a partir del dia 10 de juliol, va produir un canvi respecte a l'anterior referida a espais escènics. Aquest canvi suposava augmentar el percentatge d'aforament permès del 50 al 75% i diferenciar entre els espais on es consumeix beguda i menjar, i aquells que no. Cal dir que dia 5 d'agost, els teatres públics de les Illes Balears (Alcúdia, Sa Màniga, Calvià, Artà, Capdepera, Lloseta i Maó, Manacor, el Teatre des Born de Ciutadella) varen presentar un escrit a la Conselleria de Fons europeus, Universitats i Cultura on expressaven els dubtes que genera el canvi i proposaven una redacció alternativa. D'altra banda, s'ha ofert amb anterioritat donar assessorament sobre aspectes tècnics en tot allò que ens afecta respecte de la normativa sanitària.

El Teatre Principal de Palma compleix en tot moment i de manera rigorosa les mesures de seguretat dictades per a la normativa vigent.