Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal finançarà vint-i-una residències artístiques a set centres de creació

El Teatre Principal finançarà vint-i-una residències artístiques a set centres de creació

(02/04/2020)

Distribuirà en total 100.000 euros per a projectes escènics nous

Set centres de creació escènica de Mallorca s’acolliran a la proposta del Teatre Principal de Palma d’organitzar residències artístiques i de formació, amb la finalitat d’estimular la creativitat i fomentar la producció. Aquests set centres rebran un total de 100.000 euros al llarg de 2020 per desenvolupar vint-i-una residències artístiques. Aquests fons es distribuiran segons les necessitats de cada centre i en funció de les característiques dels projectes que acullin. Cada centre farà la seva pròpia convocatòria per recollir les sol·licituds de residències.

Aquest programa de suport a la creació, que es du a terme per tercer any consecutiu, té com a objectius principals promoure la investigació i l’experimentació escènica, dotar de recursos els artistes, oferir-los formació i coneixements, i fomentar l’intercanvi d’experiències entre els creadors illencs i els de la resta del món.

D’aquesta manera, els creadors i creadores poden treballar amb un suport tècnic i una infraestructura adequada, dels quals no sempre disposen, i centrar-se en la investigació i l’experimentació.

En edicions anteriors, varen formar part d’aquest programa tres centres de creació. Enguany se’n duplica, per tant, el nombre.

Els set centres, seleccionats a través d’una convocatòria presentada el 18 de gener passat, són: EiMa, de Maria de la Salut, amb sis residències; C.IN.E, de Sineu, amb cinc residències; Sa Talaia, de Santanyí, amb dues residències; i els centres de Palma Espai El Tub, amb una residència; Teatre Sans, amb tres residències; Teatre del Mar, amb tres residències, i Casa Planas, amb una residència.

Una comissió integrada per representants dels centres de creació i del Teatre Principal acordarà els projectes de residència que es duran a terme enguany, entorn dels quals també es duran a terme diverses activitats, com ara la mostra del procés de creació dels artistes residents, l’exhibició de l’obra produïda, la participació en projectes educatius o la realització de tallers oberts.

Ara, una vegada tancada la selecció dels centres, s’establiran i signaran els convenis de col·laboració amb cada un, de manera que pugui començar pròximament l’activitat de les residències. Aquests projectes, d’entre dues i quatre setmanes de durada, s’han de dur a terme dins el 2020, tan aviat com la situació d’emergència sanitària ho faci possible.