Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Teatre Principal estrena «On és quan ja no hi és?», una obra per fer entendre la mort i el dol als més petits

El Teatre Principal estrena «On és quan ja no hi és?», una obra per fer entendre la mort i el dol als més petits

(10/10/2019)

Aquesta coproducció de Tolo Ferrà amb el Teatre Principal s’estrena aquest cap de setmana, amb funcions a les 12 h i a les 18 h.

El Teatre Principal estrenarà el proper dissabte, a les 12 del migdia, el muntatge teatral On és quan ja no hi és?, una obra original de Tolo Ferrà, que va guanyar la darrera convocatòria de coproducció familiar en xarxa.

Aquesta obra es representarà el dissabte 12 d’octubre, a les 18 h, i el diumenge 13, a les 12 h, ofereix camins diferents per explicar la pèrdua d’un ésser estimat als infants.

En aquest muntatge de Tolo Ferrà, amb dramatúrgia de Jorge Navarro de Lemus i del mateix Ferrà, es mostra la desaparició de les persones estimades des de tres punts de vista entrellaçats: la infantesa, la maduresa i la vellesa. Així mateix, són tres també els llenguatges escènics que es van combinant, per oferir al públic un resultat final sorprenent: el teatre visual, el teatre d’objectes i el cinema en viu.

Tres actors, i alhora manipuladors d’objectes, Vera González, Xisca Ferrà i Odin Kaban, van treballant les diferents disciplines escèniques, en una escenografia creada per Susana de Uña i amb un vestuari original de Marta Alonso. La música original d’Iván Palomares i l’espai sonor en directe d’Odin Kaban contribueixen a crear una atmosfera poètica, que fa més mengívola aquesta història adreçada a tots els públics.

Durant la presentació del muntatge, Bel Busquets, vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, ha destacat la col·laboració d’institucions de les quatres illes per dur a bon port aquest projecte. I és que On és quan ja no hi és? és una coproducció del Teatre Principal amb Tolo Ferra, on hi participa l’Institut d’Estudis Baleàrics i Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, el Consell d’Eivissa, el Consell de Formentera, el Teatre Principal de Maó i, també, la Comunitat de Madrid.

Per part seva, Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal, ha recordat la feina de Tolo Ferrà, que ha desplegat quasi tota la carrera a Madrid i que ara ha tornat a Mallorca. «Una de les funcions del Teatre Principal també és aquesta, la d’acollir aquells professionals illencs que han fet feina fora i que ara volen tornar a Mallorca.»

Després de les funcions a la Sala Petita del Teatre Principal, aquesta obra iniciarà una gira que la portarà al Festival Fiet de Vilafranca, el dissabte 19 d’octubre; a Santa Eulària des Riu i a Formentera, el novembre; al Teatre Principal de Maó, el febrer de 2020, i al Festival Barruguet d’Eivissa, el maig de l’any que ve.