Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Teatre Principal acollirà aquest dijous l'estrena a Mallorca d'una de les peces cabdals en el repertori d'Olivier Messiaen, 'Vingt regards sur l'Enfant-Jesus'

El Teatre Principal acollirà aquest dijous l'estrena a Mallorca d'una de les peces cabdals en el repertori d'Olivier Messiaen, 'Vingt regards sur l'Enfant-Jesus'

(16/06/2015)

L'obra, gairebé inèdita als diversos escenaris mundials a causa de la seva llarga durada, serà interpretada pel pianista Tomeu Moll-Mas, amb les aportacions audiovisuals de Mateu Moll

La Sala Petita del Teatre Principal acollirà aquest dijous, a les 20 hores, el concert 'Vingt regards sur l'Enfant-Jesus', de Messiaen, que interpretarà el pianista Tomeu Moll-Mas i que comptarà amb les aportacions audiovisuals de Mateu Moll.

Aquesta serà la primera vegada que se presenta a Mallorca la versió íntegra d'una de les obres cabdals del repertori pianístic que Olivier Messiaen va composar entre el març i el setembre de 1944. La seva estrena va tenir lloc el 25 de març de 1945.

Per a molts aficionats i estudiosos, aquesta obra és una peça fonamental dins el moviment pianístic del segle XX. Malgrat el seu prestigi inqüestionable, la creació de Messiaen ha estat interpretada molt poques vegades de manera íntegra, en bona part a causa de la seva durada, que supera, de llarg, les dues hores, i que significa un repte complicat per al pianista.

Els monumentals 'Vingt regards sur l’Enfant-Jesus' es despleguen al llarg de 20 moviments amb els quals recorrem, de la mà d’Olivier Messiaen, les vint mirades que es posen sobre l’infant al bressol: des de la mirada inefable de la Verge, els àngels o els mags, com les de criatures immaterials o simbòliques, com ara el temps, el silenci, les altures, l’Estrella o la Creu.

Les video-creacions de Mateu Moll aporten a aquesta interpretació un panorama visual que traça una mirada alternativa al posicionament religiós de Messiaen, observant la vida que passa davant dels nostres ulls i fent present l'existència d'una humana 'divinitat': la natura en les seves més diverses manifestacions aporta una llum afegida a la lluminositat inherent al so de Messiaen.