Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El teatre de Lloseta acull la presentació del llibre dels Tallers de Memòria de l'IMAS en la seva 25è edició

El teatre de Lloseta acull la presentació del llibre dels Tallers de Memòria de l'IMAS en la seva 25è edició

(15/10/2018)

El president del Consell i la presidenta i el vicepresident de l'IMAS han assistit a l'acte que s'ha iniciat amb un minut de silenci en record de les víctimes del Llevant de Mallorca

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, juntament amb la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver i el vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, han assistit avui a la presentació del llibre dels Tallers de Memòria de l'IMAS, que enguany celebren el seu 25è aniversari. L'acte, que ha tengut lloc al Teatre de Lloseta s'ha iniciat amb un minut de silenci en memòria i suport de les víctimes i els afectats per les inundacions de la setmana passada a diferents municipis de la comarca de llevant de Mallorca.

 

El vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, ha obert l'acte destacant la importància de la prevenció «com a eina per aconseguir un envelliment actiu i saludable» i ha felicitat els integrants de l'Equip de Vellesa i Família (EVIF) de l'àrea d'Atenció a la Dependència de l'IMAS per aquests 25 anys duent a terme els Tallers de Memòria.

 

Durant l'acte s'ha comptat amb la participació de l'escriptor i poeta llosetí, Antoni Santandreu que ha pronunciat la xerrada «Memòria de Lloseta» i s'han lliurat els premis a les guanyadores del concurs de portades per al volum d'enguany; Catalina Torres, Fina Pieras i Sebastiana Vidal. Posteriorment, una representació dels diferents grups dels tallers presents a l'acte han llegit alguns texts que han elaborat els participants dels taller en el darrer any.

 

Per la seva part, la presidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver, ha agraït la tasca dels professionals que treballen als diferents grups de l'EVIF, però sobretot ha agraït la participació als prop de 2.000 usuaris que anys rere any participen en aquests tallers, d'ençà que començaren, «fa 25 anys amb només dos grups a tota Mallorca», ja que «sense vosaltres no seria possible dur a terme la nostra feina».

 

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha estat l'encarregat de tancar l'acte, i ha afirmat que «fer anys no vol dir emmalaltir. És un procés d’adaptació que requereix mantenir uns estils de vida saludables adaptats. Aquest nou cicle vital ha de venir acompanyat de noves oportunitats i experiències»