Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Servei de Caça del Consell treballa per a la recuperació de les races autòctones

El Servei de Caça del Consell treballa per a la recuperació de les races autòctones

(13/02/2018)

El col·loqui «Reflexions sobre races autòctones, poblacions ferals, patrimoni rural, caça i biodiversitat» reuneix a prop de 100 persones per compartir impressions i reptes de futur

En la tasca que es duu a terme des del Servei de Caça del Departament de Desenvolupament Local hi conflueixen temàtiques transversals que permeten conèixer i manejar diferents punts de vista d'una mateixa realitat.

Amb aquesta vocació aquest dilluns, el Palau Reial acollí un col·loqui, on hi assistiren prop de 100 persones, titulat «Reflexions sobre races autòctones, poblacions ferals, patrimoni rural, caça i biodiversitat». Un acte on partint de l'experiència i la visió de ponents molt diversos, però confluents, s'establí un debat enriquidor per conèixer les diverses sensibilitats dels professionals de la caça i el món rural.

Durant el col·loqui, la Doctora en veterinària i col·laboradora permanent del Servei de Caça Àgueda Pons Barro, explicà el projecte que s'està realitzant per a la recuperació de recursos genètics en matèria de cabra salvatge mallorquina, ca mè i ca rater. «Treballam conjuntament amb el Consell de Mallorca per a la seva recuperació funcional juntament amb els clubs de la raça, als qui aprofito per reconèixer la immensa tasca que realitzen.», afirmà Pons.

A l'acte també hi assistiren el conseller de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Joan font; el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera; el Doctor en Veterinària i uns dels majors experts en zootècnia en l'àmbit europeu i sudamèrica, Juan Vicente Delgado Bermejo; i el Doctor en Geografia i Director del Departament de Geografia de la Universitat de les Illes Balears, Miquel Grimalt Gelabert; qui aportà la seva visió sobre els canvis cinegètics en l'escenari de canvi socioambiental que afecta la ruralia i a Mallorca en general. Antoni Barceló Adrover, Doctor en Geografia, que ha contribuït de forma decisiva en el Sistema d'Informació Geogràfica (SIG) que manejam actualment per caça.

El col·loqui fou moderat per Bartomeu Seguí Campaner, Doctor en biología. El Director Insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, tancà l'acte.